Canvis en algunes parades de taxis en Barcelona i l’Hospitalet

L’Ajuntament de Barcelona ens informa que, amb motiu d’una remodelació de la zona, caldrà traslladar de forma permanent la parada de taxi actualment senyalitzada carrerTuset, 38 (Tv. Gràcia).

Es proposa traslladar aquesta parada al carrer Aribau, 203 (Tv. Gràcia), xamfrà mar-Llobregat, propera a l’Hotel Condado (adjuntem imatge de la localització).

En principi és la ubicació viable més propera que permet mantenir la capacitat actual (4 vehicles). No obstant, en cas que vulgueu presentar alguna proposta alternativa, us agrairíem que ens la féssiu arribar per tal que la puguin valorar els tècnics de l’Ajuntament.

La previsió és que aquest trasllat es realitzi durant el tercer o quart trimestre d’aquest any.

Proposta reubicació parada del carrer Tuset

Anul·lació provisional parada en l’Hospitalet de Llobregat

Des de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet de Llobregat ens proposa poder anul·lar –únicament durant els períodes de celebració de Fires i Congressos– la parada de taxi de C/ Ciències, 80 (Pl. Europa) propera a l’Hotel Porta Fira.

La motivació que ens fan arribar és la següent:

“Aquesta proposta atén a la intenció de centralitzar els taxis a la parada de la Fira, ja que en alguns moments, es generen dos punts d’encotxament i es genera cua a la parada de Ciències que afecta al trànsit de la rotonda de Joan Carles I amb Ciències. De fet, la parada de Ciències només té capacitat per a tres vehicles i ràpidament s’omple, creant aquesta afectació que fa que haguem de destinar efectius a la regulació

Es proposa iniciar aquesta actuació durant el pròxim Congrés ISE que es celebrarà del 30 de gener al 2 de febrer.

Entenem que la voluntat d’aquesta mesura és millorar la prestació del servei durant la celebració d’esdeveniments, però si teniu algun dubte, objecció o proposta alternativa us agrairíem que ens ho comuniquéssiu durant aquesta setmana per tal de poder-ho traslladar a l’Ajuntament.

Desde l’STAC li van contestar el següent

Creiem que pot ser contraproduent.

Si no entenem malament, la proposta és eliminar la parada de taxis del portafira per centralitzar en una sola parada.

Els clients de l’hotel no faran la cua de la fira, acabaran pujant a plaça Europa o altres llocs a agafar un taxi augmentat els cotxes aturats al mig del carrer i per altra banda exposant a multes els taxistes, ja que els clients no entenen que no poden agafar taxi lliurement a aquesta zona.

Aquesta parada en part desfoga perquè després no han de passar per la rotonda i surten per altres carrers limítrofes.

Els companys el que demanen és una zona més gran per deixar els clients sense risc a multes i menys embuts per anar a la parada a encotxar.

Que habilitin un carril taxi o que hi hagi agents controlant la necessitat de taxis i el seu flux perquè no es produeixin situacions com una parada gairebé buida de taxis i que per uns cons ens veiem en la necessitat d’estar fent grans voltes simplement per anar a la parada a encotxar.

Desplaçament de la capçalera de la parada del Hospital de la Creu Roja a l’Hospitalet de Llobregat

L’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat ens informa que, amb motiu de la incorporació d’un estacionament de bicicletes, cal desplaçar 20 metres la capçalera de la parada de taxi localitzada a Av. Josep Molins, 37 – Av. Miraflores (Hospital General – Creu Roja).

Aquest desplaçament no afectarà a la capacitat de la parada, ja que la parada mantindrà els metres de reserva utilitzant l’actual estacionament de motos senyalitzat. Per part d’aquest Institut, entenem que aquesta modificació no afectarà de forma important al servei del taxi i permetrà apropar-lo als usuaris de l’hospital. Adjuntem imatge amb el detall de la nova reserva prevista.

Indicar-vos que per part de l’Ajuntament s’han valorat altres alternatives per tal de no afectar al nostre servei però les dificultats tècniques de la zona fan necessari realitzar aquest canvi.

Tot i que s’ha presentat la proposta de modificació que es considera més òptima per al servei, restem a la vostra disposició per valorar qualsevol proposta alternativa que ens vulgueu fer arribar.

La previsió és que la modificació de la parada es realitzi en el termini d’un o dos mesos.

   
 

Trasllat de la parada de taxis Travessera de Gràcia/Bailen

L’Ajuntament de Barcelona ens informa que, motivat per la reordenació dels espais de la zona, la parada de taxi de Travessera de Gràcia – carrer Bailen, s’ha traslladat del xamfrà mar-Llobregat al xamfrà mar-Besòs.

Aquest canvi ha permès ampliar la reserva de parada per a 5 vehicles en bateria (abans 4 taxis en cordó).

Adjuntem la fotografia de la nova ubicació facilitada per l’Ajuntament de Barcelona.