Canvis a les parades de taxis de Platja d'Aro

Parada de taxis de Platja d'Aro
Parada de taxis de Platja d'Aro
PLATJA D’ARO. IRENE RIGALL. EL PUNT.- Sílvia Egido, presidenta de l’Associació de Taxistes Autònoms de Platja d’Aro, explicava que s’ha sol•licitat a l’Ajuntament que posi una barana per fer la cua bé. També s’hauria de reformar la parada de l’avinguda del Cavall Bernat perquè els taxistes aparquin en fila –i no en bateria com ho fan ara–, així queda clar quin és el primer. Encara que la llei del taxi no obliga a sortir el primer de la cua, respectar aquest torn és una pràctica habitual. Segons explicava el regidor de mobilitat, Josep Maria Bas, està previst també instal•lar un panell amb els preus estimatius per tal d’informar els usuaris i així evitar males pràctiques pel que fa a les tarifes. També hi ha pendent la concessió d’una llicència per a transport de minusvàlids a un taxista que ho ha demanat.
Passar davant dels altres en una cua d’una hora, ficar-se al taxi d’un altre i les discussions són problemes que es generen a les parades de taxi durant uns dissabtes puntuals d’estiu en què el servei no dóna l’abast. Usuaris del taxi van explicar a aquest diari com havien viscut aquests fets en primera persona dissabte passat, a les 3 de la matinada –abans de l’hora de tancament de les discoteques– i eren testimonis d’aquesta manca de civisme a les cues, i que sovint han de patir els conductors.
Des de l’Associació de Taxistes de Platja d’Aro diuen que la resta de l’any van molt bé de feina, però hi ha uns dissabtes en què no donen l’abast, i que el volum de trànsit els fa trigar 30 minuts per fer un servei de 10. El col•lectiu comprèn els usuaris però remarca que és un fet puntual. Segons membres del col•lectiu, alguna vegada s’han hagut de posar seriosos i fins i tot hi han hagut d’anar els Mossos. També diuen que la crisi s’ha notat i que altres anys encara ha estat pitjor.