Barcelona recupera el Dia Sense Cotxes el dissabte 17 d'octubre

Tria_i_canvia_2015Barcelona. IMET.- L’objectiu és contribuir a la promoció del transport més sostenible i a la conscienciació ciutadana.

Amb la finalitat de potenciar la mobilitat sostenible, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit recuperar la celebració del Dia Sense Cotxes, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. D’aquesta manera, el proper dissabte, 17 d’octubre, es crearan uns espais temporalment tancats al trànsit als districtes de la ciutat. En total hi haurà deu talls de trànsit als deu districtes, un per districte i un tall de ciutat què tindran lloc de 10:00 a 20:00 hores. En aquests àmbits està previst desenvolupar diferents tipus d’activitats que contribuiran a la conscienciació ciutadana i a la promoció de nous modes de transport més sostenibles, així com a la dinamització del nous usos que tindran aquests espais públics guanyats en favor del ciutadà.

Talls i carrers afectats

Els carrers que es tallaran el trànsit són els següents:

Avinguda de la Diagonal, entre Passeig de Gràcia i Passeig de Sant Joan

El tall afectarà al tronc central de la via, deixant els laterals pel pas del transport públic i dels veïns. En aquest punt es potenciaran les activitats divulgatives amb la finalitat de donar a conèixer els objectius que persegueix el Pla de Mobilitat 2013-2018 (PMU). En aquest sentit es preveuen activitats relacionades amb la seguretat vial, el transport sostenible i la reducció de la contaminació, entre d’altres. També s’instal·laran zones d’estada i activitats lúdiques

Talls als districtes

Ciutat Vella: Via Laietana, entre Avinguda de Francesc Cambó i Passeig de Colom
Eixample: Carrer del Consell de Cen, entre els carrers Borrell i Vilamarí
Sants-Montjuïc: Carrer del Consell de Cent, entre Tarragona i Carrer de Creu Coberta/Carrer Moianès, entre Carrer de la Creu Coberta i Carretera de La Bordeta
Les Corts: Avinguda de Madrid, entre els carrers Guitard i Galileu
Sarrià Sant Gervasi: Avinguda de Sant Gervasi de Cassoles, entre Passeig de Sant Gervasi i Ronda General Mitre
Gràcia: Carrer Gran de Gràcia/Travessera de Gràcia, entre Via Augusta i Sicília
Horta Guinardó: Passeig Maragall, entre Font d’en Fargues i Avinguda de Borbó
Nou Barris: Passeig Verdum
Sant Andreu: Gran de Sant Andreu, entre Palomar i Avinguda Onze de Setembre/Carrer Olesa
Sant Martí: Àmbit limitat pels carrers de Llacuna, Bilbao, Tànger i Pallars.

Les propostes de dinamització dels carrers pacificats dels districtes aniran vinculades al teixit associatiu del territori. Es preveu generar zones d’estada amb mobiliari i premsa gratuïta, parterres de gespa artificial o sorrals. També es durà a terme algun tipus d’acció que permeti que el ciutadà pugui opinar sobre com s’imagina la ciutat del futur, per recollir així idees, i del Dia Sense Cotxes. Paral·lelament, les entitats i/o comerços propers podran ocupar el carrer fent-hi activitats en un espai guanyat al cotxe (tallers de reparació de bicicletes, partits de bàsquet, biblioteca a l’aire lliure, etc..). També es preveu un punt d’informació i divulgació del Dia Sense Cotxes a cada districte.

Font: Ajuntament de Barcelona