Alberto Fernández reclama que les motos puguin circular pel carril bus

Alberto Fernández Díaz
Alberto Fernández Díaz
BARCELONA. EUROPA PRESS.- El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha reclamat aquest divendres que les motos puguin circular pel carril bus a la ciutat de Barcelona per afavorir la seguretat dels motoristes i millorar la mobilitat de la capital catalana.
En declaracions als periodistes, ha subratllat el paper determinant que les motos juguen en la descongestió del trànsit a la ciutat, i ha reivindicat la necessitat d’adoptar mesures que en millorin la seguretat i la circulació.
“Sense motos, circular per Barcelona no seria difícil, seria impossible”, ha tancat Fernández, que ha recordat que, a la capital catalana, hi conviuen més de 300.000 motocicletes i ciclomotors, fet que, segons els seus càlculs, suposa un 30% del parc mòbil de la ciutat.
Per aquesta raó, els populars portaran en el seu programa electoral per al comicis del 22 de maig una proposta de modificació dels articles 13 i 15 de l’ordenança de circulació per permetre que les motos circulin pel carril bus, tot i mantenint-ne l’ús preferent per a autobusos i taxis.
El líder del PP al consistori ha recordat que ja el 2007, després de les anteriors municipals, aquesta va ser una de les primeres propostes que va presentar, i ha lamentat que el govern municipal la rebutgés.
Fernández ha censurat que el bipartit no obrís la porta perquè les motos poguessin circular per alguns carrils bus de la ciutat fins fa poques setmanes, i ha sostingut que, si ho fa al final del mandat, és perquè “sap que no hi ha una possibilitat certa de promoure aquest estudi, i que no governarà d’aquí a dos mesos”.

Comments are closed.