A partir del dissabte 15 d'agost, afectacions a la Ronda del General Mitre per obres de millora de la xarxa elèctrica de la ciutat

67581-1Aquesta actuació es perllongarà fins al diumenge 23 i comportarà el tall de dos carrils de circulació en sentit Besòs entre els carrers Putget i Saragossa

Barcelona. IMET.– Des de fa unes setmanes s’estan efectuant obres a la Ronda del General Mitre, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, per millorar la xarxa de subministrament elèctric a la ciutat. L’actuació engloba un conjunt d’intervencions que permetran efectuar la connexió de les subestacions elèctriques Collblanc-Trinitat per tal de mallar la xarxa d’alta tensió i garantir el seu funcionament en cas de possibles fallades i fer menys vulnerable la ciutat davant possibles fallides del sistema.

Aquest dissabte, 15 d’agosot, s’inicia una nova fase dels treballs de construcció d’un prisma elèctric de la xarxa d’alta tensió que transcorre pel subsòl de la Ronda del General Mitre, que comportaran afectacions al trànsit de la via entre els carrers Putget i Saragossa en sentit Besòs fins el diumenge 23. Aquesta afectació se suma a la fase anterior ja implantada entre els carrers Balmes i Ríos Rosas, amb la reducció d’un carril per sentit, que obliga a que el bus i el vehicle privat comparteixin carril i que finalitzarà el proper diumenge 23 d’agost.

En concret, es tallaran dos carrils de circulació en sentit Besòs entre els carrers Putget i Saragossa per tal d’executar l’obra, de manera que el carril bus quedarà obert a la circulació de cotxes i autobusos. Pel que fa al sentit Llobregat, no hi haurà afectació en aquest mateix tram.

Tota la intervenció ha estat coordinada amb la Guàrdia Urbana i l’Àrea de Mobilitat per tal de minimitzar-ne l’impacte, i s’emmarca en les obres previstes per aquest estiu per tal de millorar la qualitat de les infraestructures i serveis de la ciutat i posar-la a punt per l’inici del nou curs.

Altres actuacions 

En paral·lel, el dissabte 15  i el diumenge 16 d’aquest mes es realitzarà el formigonat de vies de l’estació de FGC de plaça Catalunya, que comportarà l’ocupació d’un carril de circulació del carrer Balmes, costat Besòs, entre Ronda Universitat i el carrer de Bergara. Aquesta actuació és reproduirà el dies 26 i 27 d’agost ocupant un carril de circulació de Balmes, costat Llobregat, tocant al carrer de Pelai.

També continuen algunes actuacions ja iniciades les últimes setmanes. Una d’elles és la pavimentació i nova senyalització horitzontal del carrer Berlín, entre la plaça del Centre i carrer Numància, que completaran les intervencions derivades de la remodelació de la plaça. Els treballs acabaran aquest diumenge.

Al mateix àmbit de la plaça del Centre es duran a terme treballs per a la instal·lació de juntes de dilatació transversals a l’avinguda de Madrid, en l’àmbit de la plaça. Les actuacions es realitzaran per meitats de calçada, mantenint dos carrils de circulació a l’avinguda Madrid en sentit Besòs. També acabaran el diumenge, ja que s’executen conjuntament amb la pavimentació.

A la Gran Via, els treballs de pavimentació del carril bus en sentit sortida (Llobregat) requeriran ocupar un carril de circulació extra la nit de divendres 14 a dissabte 15 per executar el formigonat. Així, durant aquesta nit quedarà habilitat un sol carril de circulació en sentit sortida.

I a l’àmbit de Glòries, es manté la restricció de carrils al tronc central de la Gran Via per pavimentar les zones dels futurs desviaments de trànsit previstos per al mes de setembre, necessaris per continuar amb l’execució dels túnels viaris de la plaça Glòries. S’ocuparà el carril de circulació del tronc central més proper a les tercianes entre el carrer Lepant i el carrer Padilla, mantenint en tot moment un mínim de dos carrils de circulació per a cada sentit.

Font: Ajuntament de Barcelona