Una caravana travessa Salou en protesta contra el monopoli en el transport turístic

SALOU (TARRAGONA). EUROPA PRESS.- Més d’un centenar de persones vinculades al sector turístic de Salou (Tarragona) han participat en una caravana de protesta, integrada també per 15 taxis, set vehicles tot terreny i quatre autocars, pel que consideren “una situació insostenible d’intrusisme” per part de l’empresa Transportes Plana.
Plana és la concessionària de la línia regular de transport públic, i segons altres empreses d’autobusos, tot terrenys, agències de viatges, operadors turístics, receptius i taxistes, “aprofiten aquest servei públic per a un negoci paral·lel d’excursions privades i serveis discrecionals, a preus fora de mercat per les subvencions de la Generalitat, que és enganyada”.
“Tenim cinc parades, davant de les 58 de Plana; la situació de monopoli a Salou ha arribat massa lluny; portem anys denunciat aquesta situació, en concret des del 2008, però les multes que ens imposen per estacionament indegut des del 15 d’agost han vessat el got”, han manifestat.
La manifestació dels empresaris, que ja s’han constituït en plataforma i han contractat els serveis d’un advocat per iniciar accions legals, ha recorregut les principals artèries de la població fins a arribar a l’Ajuntament, on han llegit un manifest sense que cap representant municipal els hagi rebut.
Durant la caravana s’han produït moments de tensió quan els manifestants han reconegut el gerent de Transportes Plana, Albert Vallcorba, a l’altura de la plaça d’Europa, i l’han increpat, per la qual cosa els Mossos li han recomanat abandonar el lloc per prudència.
En declaracions a Europa Press, la portaveu de la plataforma, Neus Martínez, ha explicat que després la Policia Local ha convidat a entrar a l’Ajuntament un conductor de l’empresa, de nacionalitat russa, perquè mostrava una pancarta que increpava els que protestaven. “Ens ha amenaçat amb un missatge escrit en rus”, ha assegurat Martínez.
L’Ajuntament busca reactivar el diàleg amb el sector i els ha demanat una anàlisi de les parades que necessitarien per operar, per traslladar-la a la Generalitat, que té les competències. “El problema és que no hi ha espai en els punts més turístics; és un escàndol que hagin consentit aquesta empresa anar massa lluny”, ha afegit Martínez.