Un jutge decidirà els horaris dels taxistes assalariats en Lleida

 • Socis de Tele Radio Taxi impugnen la limitació de la jornada dels seus empleats
 • LLEIDA. SEGRE. M. MARTINEZ.- Un jutge acabarà decidint quins horaris poden fer els taxistes assalariats de Lleida (els conductors que treballen per al propietari d’una llicència), després de la guerra interna en aquest sector per la regulació de la jornada de treball dels xòfers.
  Així ho va confirmar a aquest diari Manuel Garrido, president de la cooperativa Tele Radio Taxi Lleida, que va explicar que una trentena de propietaris n’han impugnat el punt número 8 aprovat en l’última assemblea de l’entitat, on s’establia que els xòfers només podrien treballar durant la franja horària compresa entre les 19.00 i les 07.00 hores, la que té menys clients.
  “Per desgràcia, no hem pogut arribar a un acord entre els socis de la cooperativa, així que haurà de decidir el jutge”, va explicar Garrido. La regulació d’horaris comptava amb l’oposició de tots els xòfers i d’un nombre important de propietaris i socis de la cooperativa, que consideraven que la mesura només beneficia els propietaris sense assalariats.
  En aquest sentit, Garrido va reconèixer que la regulació havia causat “força malestar” entre els taxistes a les parades. “La meua prioritat ara és solucionar aquest conflicte i buscar fórmules per augmentar la facturació”, va apuntar el representant dels taxistes. Així, Garrido va assenyalar que la junta de la cooperativa estudiarà mesures per augmentar els beneficis dels socis, entre les quals hi ha posar en marxa abonaments, promocions i campanyes de publicitat, per aconseguir nous clients.
  Com ja va informar SEGRE, Tele Radio Taxi Lleida, que engloba 84 de les 99 llicències operatives a la ciutat, va aprovar a l’última assemblea limitar l’horari dels xòfers per distribuir millor la feina davant de la baixada de facturació, mesura que va aixecar una gran polseguera.
  Així, assalariats van denunciar llavors que a la franja horària en què se’ls permetia treballar gairebé no hi ha clients i que la mesura perjudicava la seua vida familiar. Per la seua part, diversos propietaris ja van avançar que si era necessari, anirien a judici per frenar una mesura que creuen que és il·legal.

  Comments are closed.