Un cap de setmana 10 a Girona

* Mil habitacions a un preu de 10 euros en 30 establiments d’una a cinc estrelles Mig centenar de restaurants oferiran menús per aquest preu simbòlic
* Transports: Autobusos gratuïts i taxis a 10 euros
GIRONA. EL PUNT. DANI VILÀ.- Girona es reinventa. En un moment de crisi com l’actual cal innovar, buscar fórmules noves i situar-se al món. Amb aquest objectiu, la capital gironina farà una oferta turística única el cap de setmana del 14 i 15 de gener posant al mercat un miler d’habitacions d’hotel a només 10 euros per persona, una oferta que es completarà amb un cap de setmana d’activitats a baix cost, com ara menús de 10 euros en més de cinquanta restaurants, a més d’entrades gratuïtes als museus municipals, la catedral, els Banys Àrabs o al Centre de Visitants del Gironès. Tot, acompanyat de visites guiades gratuïtes, comerços oberts més hores o preus especials al mercat del Lleó. L’entesa del sector privat, encapçalat per l’Associació d’Hostaleria de Girona i Radial, amb el sector públic, com ara el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, l’Ajuntament de Girona i múltiples entitats, permetrà oferir aquesta oferta única que coincidirà amb el segon cap de setmana de rebaixes i amb un mes de gener tradicionalment fluix per al sector turístic de la capital.

Gran ressò en poc temps

Els preus més que assequibles i l’oferta d’un cap de setmana per descobrir o redescobrir la ciutat de Girona va obtenir en poques hores molt ressò a tot l’Estat. Això es confirmava ahir a la tarda, poques hores després de la presentació, ja que els hotelers ja havien rebut trucades d’arreu de l’Estat de persones que s’interessaven per la innovadora oferta. En la presentació, el president de l’Associació d’Hostaleria Girona i Radial, Xavier Nicolazzi, va explicar que l’origen va ser “un dinar entre hotelers després que National Geographic i les guies Frommers situessin Girona com a destinació 10 pel 2012”.

Des de la mitjanit

Les reserves per obtenir les habitacions es podien començar a fer des de la mitjanit passada via internet, i a partir d’avui es poden fer telefònicament des de les nou del matí consultant directament els hotels participants. Tothom qui faci les reserves als hotels rebrà una polsera blava que li permetrà accedir a tota l’oferta i els avantatges de la proposta de Girona 10.

“Ganes de fer coses”

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, veu aquesta proposta turística “com una mostra de les ganes de fer coses, i és sinònim de vitalitat amb la ferma voluntat de superar els auguris negatius”. A més, va anticipar “un gran èxit” d’aquesta proposta “mai vista i única”, i es va mostrar convençut que farà falta repetir l’experiència més vegades.
Puigdemont va aplaudir les complicitats generades des de l’hostaleria amb comerciants i restauradors per impulsar una proposta nova que rep el suport de les administracions públiques.

Eslògan: ‘Girona emociona’

L’arribada de les línies de baix cost ha permès en bona mesura posar Girona en el mapa i ara, tot passejant pel centre de la ciutat, s’hi poden sentir llengües de qualsevol país durant tot l’any. Tot i això, l’equip de govern de CiU considera prioritari donar a conèixer més la ciutat a l’Estat i reforçar la presència turística de la capital gironina en mercats propers, com poden ser el català o el de la Catalunya del Nord, situats a una distància ideal per a escapades curtes. Per això, el govern municipal, conjuntament amb la Generalitat i la Diputació, vol que Girona tingui veu pròpia com a destinació. Bona mostra d’aquesta voluntat és l’eslògan que s’ha començat a difondre aquest Nadal, que diu Girona emociona. L’objectiu és explicar amb només un mot l’oferta de la capital gironina com a font d’emocions i vivències, ja siguin lúdiques, culturals, d’oci o relacionades amb la natura.
És un primer pas per recuperar el protagonisme turístic que va donar a la ciutat el mític lema conegut per tothom i que va fer fortuna Girona m’enamora. El cert és que en els últims anys el treball de promoció ja havia permès que les principals publicacions turístiques del món tornessin a posar l’objectiu en la capital gironina. L’edició de noves guies turístiques d’editorials potents a l’Estat també ofereix un llarg camí per recórrer a la ciutat, que hauria d’aprofitar l’agència turística que vol impulsar l’Ajuntament per garantir que Girona es promociona al món amb veu pròpia. No en va, al vídeo promocional del Girona 10, el cuiner Joan Roca serveix d’ambaixador de la ciutat al món.

TRANSPORTS: Autobusos gratuïts i taxis a 10 euros

La mobilitat dels turistes que vinguin el cap de setmana de Girona 10 també quedarà garantida gràcies a la polsera blava que permetrà l’ús de totes les línies d’autobusos urbans sense cap mena de cost. Això facilitarà l’accés dels turistes, ja que els hotels es troben en diversos punts de la ciutat. Pels que arribin a l’aeroport de Girona també tindran avantatges i podran fer el trajecte per només deu euros, una xifra que suposa una rebaixa de més de la meitat del preu habitual. Per accedir a aquest preu dels taxis serà necessari realitzar la reserva 24 hores abans. Els telèfons per fer la reserva seran el 972 222 323 i el 972 20 3377.

MUSEUS: Entrada gratuïta a les exposicions de Girona

La polsera blava de les persones que aprofitin el Girona 10 i passin la nit a la ciutat oferirà la possibilitat d’entrar gratuïtament a la xarxa de museus de Girona. És a dir, podran accedir al Museu d’Història de la Ciutat, el Museu del Cinema, el Museu d’Història dels Jueus, el Museu d’Art i el Museu d’Arqueologia. L’acord amb el Bisbat també permetrà que es pugui entrar sense pagar a la catedral, els Banys Àrabs i el Centre de Visitants del Gironès. A més, es faran visites guiades des del punt de benvinguda amb sortides a les 10.30 i a les 16.00 hores, tant el dissabte 14 com el diumenge 15. També es podrà pujar sense pagar al trenet turístic Gerió.

BOTIGUES: Horari de 10 a 10 amb vals de descompte i en rebaixes

Per completar l’oferta turística i tenint en compte que serà temps de rebaixes d’hivern, la proposta de Girona 10 és el “shopping night”, amb les botigues obertes des de les 10 del matí fins a les 10 de la nit, a través de Girona Centre Eix Comercial. A més, s’oferiran un centenar de vals de 10 euros de descompte o descomptes del 10% en les compres. El dinamisme que pot generar l’oferta turística podria ajudar els comerciants a garantir més clients en època de rebaixes, després d’una tardor i un principi d’hivern poc prometedors, com ho demostren les ofertes i promocions que des de fa setmanes ofereixen moltes botigues.

MÉS OFERTES: Tastets al mercat del Lleó i bosses a 10 euros

El mercat del Lleó no ha volgut quedar fora d’aquesta gran proposta de ciutat i també contribuirà a aquest cap de setmana especial amb tastets a la seva aula gastronòmica des de les nou del matí fins a les quatre de la tarda. Els marxants del mercat del Lleó també oferiran bosses de producte valorades en 30 euros a un preu simbòlic de 10 euros, per afegir-se a la Girona 10 del cap de setmana del 14 i 15 de gener. Tota la informació dels restaurants, hotels i les diverses promocions, a les planes web www.destigironacom/girona10, www.costrabrava.org i www.girona.cat/turisme. També informació al Facebook i el Twitter.