Trenta dones taxistes que treballen en diferents punts del país escriuen un llibre sobre la seva experiència com a conductores de taxi

ZARAGOZA.- Avui, 8 de març, es presenta a Fuentes del Ebro (Saragossa), en coincidència amb la celebració del “Dia Internacional de les dones”, el primer llibre d’anècdotes escrit per 30 dones taxistes que treballen en diferents punts d’Espanya i de Catalunya i, probablement, sigui el primer d’aquestes característiques que s’edita arreu del món.
El llibre titulat “Mujer y taxista, anécdotas” inclou les experiències de tres taxistes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Margarita Cano, Susana Amor i Margarita Viudas. Totes tres es van afegir a la iniciativa després de conèixer a través de facebook la convocatòria de col·laboració de l’empresa Taxisostenible de Saragossa, la qual impulsa i s’encarrega de l’edició del llibre. El ventall d’anècdotes que van viure en el seu taxi les trenta dones i que es reflecteix en el llibre posen de manifest les particularitats de l’ofici del taxi quan la conductora és una dona.
També és particular la iniciativa de destinar els diners del llibre a l'”Asociación Proyectos para la sostenibilidad”, que ajuda a dones amb problemes econòmics o que es troben en perill d’exclusió social. En un mes, les trenta taxistes col·laboraran també en la recollida d’aliments destinats a la mateixa associació. Entre d’altres projectes, l'”Asociacón Proyectos para la sostenibilidad” promoura el reciclatge d’articles de nens, convertint-los en accessibles per a moltes famílies joves amb problemes econòmics.
El llibre “Mujer y taxi, anécdotas”, es presentarà en diferents ciutats de l’Estat i, molt aviat, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.