Taxis sense dret a emissora en Lleida

* La centraleta de la cooperativa Tele Ràdio Taxi deixa de passar serveis als taxistes que superen les 12 hores de torn
* El sector ha perdut un 50% de la facturació
M. MARTÍNEZ/A. RODRIGO/ LLEIDA.- La cooperativa Tele Ràdio Taxi, que uneix 84 de les 99 llicències operatives a la ciutat, ha deixat de passar serveis per l’emissora a mitja desena de taxistes que, segons l’entitat, sobrepassen les 12 hores de torn.
Així ho va confirmar un portaveu de la cooperativa, que va explicar que les sancions són temporals i que, de moment, els afectats només poden treballar a les parades. “El que no pot ser és que tots seguim les normes que marquen els nostres estatuts i una minoria es negui a fer-ho”, va apuntar el portaveu.
Per la seua part, taxistes afectats per aquestes sancions van explicar que el veto va començar el 24 de desembre, coincidint amb una de les èpoques de més feina per als taxistes. “S’ha de tindre molt mala intenció per tallar-nos l’accés al servei per Nadal”, va criticar un assalariat, que va recordar que durant el torn de 12 hores “hi ha molts moments morts perquè no hi ha clients. No hi ha ningú que realment treballi 12 hores seguides”.
Un altre taxista va assegurar que la sanció que li han imposat és de 21 mesos i va recordar que a aquestes multes s’hi sumen les econòmiques. “Jo tinc sancions per valor de 7.000 euros”, va assegurar. La crisi ha obert una guerra entre taxistes amb assalariats i sense, per la falta de feina (el sector calcula que en tot el 2012 va perdre un 50% de facturació) i els torns que fan els conductors. En cas de continuar així, la cooperativa podría trencar-se.