Sort homenatjarà els taxistes del servei a la demanda «Passem el Cantó»

Es va posar en funcionament fa 27 anys per donar resposta als joves del Pallars que anaven a estudiar a la Seu d’Urgell

Josep Colom, taxista del servei Passem el Cantó | ACN

Sort rendirà homenatge aquest dissabte als taxistes el servei a la demanda Passem el Cantó, que compleix 27 anys. Amb 13 parades, es va posar en funcionament per donar resposta als joves del Pallars que anaven a estudiar a la Seu d’Urgell. Des de llavors, ha diversificat públics i solucionat necessitats dels ciutadans pallaresos i alturgellencs. Entre els taxistes que fan aquest servei, Josep Colom i també Lluís Obiols.

Per commemorar l’aniversari, la sala d’actes de l’Ajuntament de Sort acollirà una taula de debat amb la participació d’Agustí López, exalcalde del municipi i antic president del Pallars Sobirà, Jordi Pasques, periodista i escriptor, Josep Colom, taxista del servei Passem el Cantó, i també amb el fotògraf i activista cultural Xavier Ripoll, de Maitant Edicions.

A continuació, es projectarà un reportatge de Pirineus Televisió, i posteriorment, tindrà lloc la presentació del conte L’home encantat del Port del Cantó, a càrrec de Josep Colom, autor del text, i de la il·lustradora Momo Bolaños.

Finalment, La Banda del Peirot protagonitzarà una actuació musical, que anirà acompanyada d’un tast de moscatell i galetes del Pallars. Els beneficis de la venda de llibres durant aquest acte es donaran a l’Associació contra el Càncer del Pallars Sobirà.

El menhir del Cantó, conegut popularment com la Pedra del Cantó o l’Home Encantat, estava situat al port del Cantó i va ser destruït a mitjan segle XX. L’any 2017, en commemoració del 20è aniversari del servei de transport a la demanda, se’n va col·locar una rèplica a la ubicació de l’original.