Reunió de la Executiva de l’STAC amb el conseller

STAC.- En la tarda d’ahir una representació de l’executiva del Sindicat del Taxi de Catalunya va mantenir una reunió amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull i Andreu i el Sotsdirector de Transports Josep M. Fortuny.

Varen acudir per part del STAC companys de Terres de L’Ebre, Tarragona, Maresme, Catalunya Central, Alt Pirineu, Girona, Vallès i Barcelona.

S’ha acordat mantenir un altra reunió en el termini d’un mes i crear un full de ruta en tres aspectes fonamentals.

  • Diferenciar clarament la forma de treballar de les VT’s (taxis) i les VTC’s.

No pot ser tal i com vam denunciar en l’entrevista a la sexta noche que els vehicles VTC’s facin de taxis en la pràctica cas UBER Madrid, Cabify Barcelona.

  • Modernització del sector.

La Llei 19/2003, de 4 de juliol del taxi, considerem que te prou marge per poder ser mes competitius amb la resta de serveis de transport de persones, de no ser així considerem que s’han de buscar les formules per que la Llei s’adapti a les noves necessitats del sector.

Vehicles de fins a nou places. Article 20.

Cobrament per plaça. Article 21.

App del sector. Article 30.

Vehicles menys contaminants. Disposició addicional primera.

  • Sortida digna dels professionals.

Tal i com estem treballant des de fa uns anys pensem que la professió de Taxista a de ser considerada com una professió de risc i entenent aquest concepte demanem que es continuï treballant en la línea de una jubilació anticipada amb el 100% de la prestació garantida.

 

Barcelona, 10 de maig de 2017