Restriccions de trànsit i recorregut de la visita del Papa

Benet XVI recorrerà en el seu vehicle descobert un itinerari entre l’Arquebisbat i la Sagrada Família, per dedicar el temple.
Benet XVI sortirà de l’avinguda de la Catedral, passarà per la Via Laietana, Pau Claris, Diputació i Marina fins arribar a la Sagrada Família. La Guàrdia Urbana tallarà el trànsit longitudinal d’aquests carrers i de la Via Laietana, a partir de les 8:00 hores, i el tall del trànsit dels carrers transversals a partir de les 8:30 hores, ajustant els horaris de tall a les necessitats de la mobilitat.
Els aparcaments en els carrers inclosos en el recorregut patiran restriccions a partir de les 7:00 hores i fins a les 15:00 hores aproximadament.
Restriccions a la zona de la Sagrada Família
Els dies previs a l’acte, es realitzaran restriccions de trànsit per als preparatius als carrers de Provença (entre Sicília i Marina), Sicília (entre València i Còrsega), Sardenya (entre València i Còrsega), i Marina (entre València i Còrsega).
Des del dia 1 i 2 de novembre, ja hi haurà restriccions a les places de la Sagrada Família i de Gaudí, així com la zona central de l’avinguda Gaudí, sense afectar el trànsit de vehicles.
El dia 3 de novembre, a partir de les 10:00 hores, es tallarà el trànsit al carrer Provença entre Sicília i Marina, permetent l’accés de vehicles de veïns i aparcaments públics.
El dia 4 de novembre, a partir de les 10:00 hores, es tallarà el trànsit al carrer Sicília (entre València i Còrsega) i s’afectaran dos carrils de trànsit del carrer Marina (entre Rosselló i Provença), permetent l’accés de vehicles de veïns i aparcaments públics.
El dia 5, a partir de les 10:00 hores, es tallarà el trànsit al carrer Sardenya (entre València i Còrsega), permetent l’accés de vehicles de veïns i aparcaments públics.
I el dia 6 de novembre, a les 00:00 hores, es tallarà el trànsit al carrer Marina (entre València i Còrsega), permetent l’accés de vehicles de veïns i aparcaments públics.
A més d’aquestes restriccions parcials, prèvies a l’acte de dedicació del temple i l’Angelus, davant l’arribada de Sa Santedat a la Sagrada Família, Protecció Civil de l’Ajuntament, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han establert 3 zones d’actuació amb diferents graus d’afectació, per poder garantir al màxim la seguretat, la mobilitat i minimitzar les afectacions als veïns.
La zona 1 comprèn l’àrea entre el carrer Provença, Sicília, Mallorca i Lepant. Aquesta zona 1 es tancarà al trànsit de persones i vehicles a partir de les 00:00 hores del diumenge dia 7, és a dir, a les 24 h de dissabte 6.
La zona 2 comprèn l’àrea entre els carrers de Sicília, Còrsega, Padilla i València, i es tancarà al trànsit el mateix diumenge 7, a les 7:00 hores. També s’inclouen els quatre trams de l’avinguda Gaudí.
S’ha previst una zona 3, com a zona d’influència, on es poden donar restriccions del trànsit de vehicles en funció de l’afluència de públic i les necessitats de l’organització, que pot arribar a abastar els carrers de Roger de Flor, Aragó, Castillejos i Indústria.
Les persones amb invitació podran accedir al temple i a les zones habilitades per l’organització a partir de les 7:00 hores de diumenge, per tal de conciliar l’acte amb el descans dels veïns de la zona.
La circulació de vehicles a totes les zones s’anirà restablint progressivament durant el diumenge 7, a partir de les 14:00 hores.
Accés exclusiu per a veïns i treballadors
Amb caràcter general la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra permetrà el pas en les àrees de restricció exclusivament als residents i treballadors dels establiments ubicats al recinte habilitat per seguir la visita del Papa. Els veïns hauran d’acreditar la seva identitat i la vinculació amb l’adreça dins del perímetre, a través de documents oficials que acreditin o bé la residència o bé la vinculació familiar amb el titular d’un habitatge (DNI, passaport, rebuts de companyies de subministrament, documents mèdics…).
Els treballadors d’establiments a la zona hauran d’acreditar la seva identitat i la vinculació amb l’adreça dins del perímetre amb documents com el contracte laboral, els TC2, el full de la llicència si va a nom de persona física, o el document de constitució de la societat si el full de la llicència va a nom d’una persona jurídica o societat, o bé una carta del propietari o apoderat del negoci on reconegui que aquesta persona treballa a compte de la seva empresa, amb domicili dins de la zona restringida.
Els treballadors de la llar i d’atenció social a persones veïnes de la zona podran accedir amb una autorització del titular de l’habitatge.
El repartiment de premsa, únic ineludible el diumenge, es podrà realitzar amb normalitat.
L’accés i sortida dels aparcaments privats dins del recinte de l’acte es restringirà exclusivament entre les 7:00 hores fins les 14:00 h, aproximadament, del diumenge 7 de novembre. Durant aquestes aproximadament 7 hores, no es podrà entrar ni sortir amb vehicle dels pàrquings, com ja s’ha informat als veïns.
Afectacions ciutadanes durant el recorregut i la dedicació del temple
Durant l’acte de Dedicació del Temple de la Sagrada Família i la pronunciació de l’Angelus, es preveuen diferents actuacions per conciliar les necessitats bàsiques de mobilitat de la ciutadania amb la realització de la visita del Papa a la ciutat.
Circulació general de vehicles: A nivell genèric, per minimitzar l’impacte de l’acte a la mobilitat global a la ciutat, s’ha previst en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit el tall del trànsit de la sortida 28 de la B-10- Ronda Litoral, sentit Llobregat (l’accés Gran Via-plaça de les Glòries) i el tall del tronc central de la C-31 a l’accés pel nord de la ciutat, desviant la circulació de vehicles cap a la Ronda de Dalt – Trinitat o cap la Ronda Litoral – Port.
Circulació de vehicles pesants: A nivell genèric, per minimitzar l’impacte de l’acte a la mobilitat global a la ciutat, es restringeix la circulació de vehicles pesants per la B-10 (Ronda Litoral) entre les 7:00 hores i les 15:00 hores del diumenge 7 de novembre, entre l’accés 15 (passeig de Zona Franca) i el 27 (Gran Via Nord) , i s’ha informat puntualment a les empreses del sector.
Taxi: s’anul·laran les parades de plaça Antoni Maura i les que es trobin dins de les zones 1 i 2 de Sagrada Família.
Al llarg del mateix dia 7, i segons la situació de cada moment, les autoritats poden prendre decisions que modifiquin la previsió de disponibilitat de serveis de transport.
A tota la zona de restricció s’ha previst un carril per als vehicles d’emergències, només utilitzable pels serveis d’urgència mèdica i assistencial, per tal de garantir l’accés dels serveis mèdics i de salvament en cas necessari. Està previst un dispositiu especial del Sistema d’Emergències Mèdiques i de Bombers de Barcelona per a una resposta immediata a qualsevol contingència.
Durant la tarda de dissabte dia 6 de novembre, a partir de les 17:00 hores, es tancarà la zona de seguretat de la Catedral, fins a les 17:00 hores de diumenge, aproximadament. En aquesta àrea, es restringeix totalment la instal·lació sobre vorera de terrasses, vetlladors, plantes, pissarres, etc. També es restringirà l’aparcament de motos i ciclomotors en voreres, i s’anul·la la ballada de sardanes que se celebra setmanalment en aquest àmbit.
I el diumenge, a partir de les 15:00 hores i fins a les 18:30 aproximadament, es realitzaran els talls de trànsit adients per a la visita privada de Sa Santedat a l’Hospital Nen de Déu de la ciutat.

Comments are closed.