Pels taxistes de Reus, portar publicitat de Ryanair és una opció per sortir de la crisi

Els taxistes que no tenen llicència o no van documentats no poden parar a l’aeroport. Foto: M.M.

Impulsen una campanya conjunta durant l’estiu per promocionar-se que costarà uns 60.000 euros
Els taxistes de Reus portaran publicitat de la companyia aèria de baix cost Ryanair als seus vehicles. La campanya –que ja fa tres anys que es porta a terme– no començarà fins al mes de maig, coincidint amb l’inici de la temporada alta a l’aeroport. El gremi de taxistes confia que aquesta acció de col·laboració conjunta els ajudarà a sortir de la crisi. Segons el president de l’associació de taxistes de Reus, Joaquim Olivé, el sector no viu el seu millor moment i no es va mostrar gaire esperançat amb els resultats turístics d’aquestes vacances de Setmana Santa. Els taxistes podrien aportar 60.000 euros a la campanya.

Ja fa tres temporades que els taxistes de la ciutat de Reus col·laboren amb Ryanair per fer publicitat dels avions que s’enlairen des de l’aeroport. A partir del mes de maig, en què es dóna per encetada la temporada d’estiu, els taxis de la ciutat –que també cobreixen els trajectes que es fan des de les instal·lacions aeronàutiques– portaran anuncis de la companyia aèria de baix cost. Es tracta d’un acord mutu que ha de promoure tant els viatges en avió com l’aixecada de bandera dels taxis. Segons el president de l’associació de taxistes de Reus, el sector viu realment una situació complicada: «Les parades estan totes plenes» i això vol dir que els possibles clients no pugen als vehicles, va lamentar Olivé. Ara, però, els taxistes confien que amb aquesta campanya publicitària es rebaixarà l’impacte que la crisi té sobre aquest sector i això els donarà «una dosi d’optimisme», perquè, a més, es preveu una temporada turística de Setmana Santa molt fluixa. «La gent no viatja i nosaltres tenim poca feina», continuava explicant Olivé, que assegurava que en tres anys l’activitat ha caigut en picat.

La flota de taxis de Reus consta d’una cinquantena de vehicles i els viatgers paguen aproximadament cinc euros només per pujar al taxi, més el cost que té el desplaçament. Olivé no va voler concretar cap xifra, encara que sí que va advertir que amb vista a l’estiu les tarifes podrien pujar, és a dir, que el client pagaria més per l’increment de l’IVA.

Els taxistes de Reus podrien assumir una bona part del cost de la campanya, que ascendeix a 60.000 euros anuals si es té en compte que portar la publicitat costa uns 80 euros al mes.

Satisfacció pel control de taxis il·legals

L’estiu passat els cossos policials van haver d’intensificar la vigilància a les parades de taxis, sobretot a la costa i a l’aeroport, perquè es donaven situacions irregulars, i és que hi havia taxistes que no tenien llicència. Ara, el president de l’associació de taxistes de Reus, Joaquim Olivé –que també és el president de l’Associació Provincial del Taxi–, està satisfet amb les mesures de control. No obstant això, els taxistes que arriben documentats poden utilitzar la parada. Olivé no creu enguany pugui passar el mateix i va dir: «Nosaltres som taxistes, no policies»

El Punt