Més del 78% d'ocupants dels seients del darrere dels taxis viatja sense cinturó


BARCELONA. EUROPA PRESS.-  Un 78,7% dels ocupants dels seients del darrere dels taxis viatja sense cinturó a Barcelona, segons un estudi liderat pel cap de Bioestadística de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i investigador de l’institut Català d’Oncologia-Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (Idibell) José Maria Martínez-Sánchez.

Segons han informat aquest dijous la UIC, Idibell i l’Institut Català d’Oncologia (ICO) en un comunicat conjunt, el 32,2% d’algun dels ocupants del seient del darrere de turismes viatja sense cinturó, i la xifra es dispara quan es tracta de taxis –78,7%– i de vehicles comercials –79,6%.

L’estudi, que ha estat publicat a ‘Gaseta Sanitària’, també revela que el 2,2% dels pilots i el 3,3% dels copilots dels cotxes particulars no porten el cinturó de seguretat posat, a més de constatar que el 3,8% dels conductors utilitzen el mòbil mentre condueixen, sobretot les dones –5,5%– i el 6,4% de conductors més joves.
El treball es va realitzar sobre 2.442 cotxes privats, vehicles comercials i taxis de Barcelona el 2011, i va ser portat a terme per la Unitat de Tabaquisme de l’ICO-Idibell-UB, que té una línia d’investigació sobre el consum i exposició passiva del tabac a l’interior de vehicles, a partir de la qual han analitzat altres comportaments que poden comportar un perill per a la salut.

“Els accidents de trànsit són un important problema de salut pública”, ha lamentat Martínez-Sánchez, que ha expressat que els sinistres es podrien reduir modificant comportaments com no utilitzar el mòbil i posar-se el cinturó.

2 thoughts on “Més del 78% d'ocupants dels seients del darrere dels taxis viatja sense cinturó

 • 20 de març de 2014 at 23:47
  Permalink

  Es increible que no paren de hacer campañas para que los clientes del taxi dentro de la ciudad tengan que ir atados en el asiento trasero bajo coaccion de ponerles una multa y sin embargo pueda ir de pie la gente en los autobuses de Barcelona y en los que tambien circulan por la autovias como el aerobus y otros, y digan que es por seguridad,
  Esta visto que si pagas un billete de TMB o la cuota del Bicing estas libre de todo accidente aunque vayas de pie o sin casco,
  Es muy facil manipular estadisticas y no decir la verdad de las personas muertas y heridas en Barcelona con el bicing y por las frenadas bruscas de los autobuses en conparacion con los clientes del Taxi
  Pero claro a los usuarios del Taxi se les pùede multar….

 • 28 de març de 2014 at 9:23
  Permalink

  Totalmente de acuerdo!! con el comentario de Quim, si quieren aplicar seguridad, que sea para todos

Comments are closed.