Jordi Puigneró serà el nou Conseller de Polítiques Digitals i Infraestructures de la Generalitat de Catalunya

STAC.- Jordi Puigneró (Sant Cugat del Vallès, 1974), serà el nou vicepresident del Govern de la Generalitat i també assumirà la Conselleria de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana, de la que dependrà directament el sector del taxi de Catalunya.

El fins ara titular de Polítiques Digitals manté la mateixa cartera (sense les competències d’administració pública, que passen a Presidència) a la qual afegeix part del fins ara Departament de Territori. L’altra part, Sostenibilitat, anirà al nou Departament d’Acció pel Clima, Agricultura i Alimentació.

Puigneró, Enginyer màster en Sistemes d’Informació per la Universitat de Surrey (el Regne Unit, 1997) amb experiència en l’empresa privada (Deutsche Bank i IBM) des del 5 de novembre de 2013 dirigeix les polítiques TIC del Govern de Catalunya, en un inici com a Director General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, posteriorment com a Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, 12 i des de maig de 2018 com a Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública del Govern català.

Des del Sindicat del Taxi de Catalunya desitgem molta sort i encerts al nou Conseller en una legislatura que vindrà marcada per la greu crisi econòmica que pateix el sector del taxi català, arran de la pandèmia, i per la futura llei del taxi, pendent d’elaboració, projectada inicialment com una llei única per al transport de viatgers de fins a 9 places. Des de l’STAC pretenem que aquesta llei serveixi per diferenciar clarament el servei del taxi i el de les VTC. Tan bon punt prengui possessió, instarem al nou Conseller a estudiar i debatre totes les nostres propostes per a la millora, dignificació i competitivitat del sector del taxi de Catalunya.

Volem tenir també un record pel fins ara Conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, persona valenta i compromesa, impulsora del Decret que regula l’activitat de les VTC a Catalunya. Desitjar-li el millor en la seva nova etapa personal i professional.