Els taxistes deixen l'estació de l'AVE Camp de Tarragona amb serveis mínims en protesta per l'intrusisme

Estació de l'AVE
Estació de l'AVE
TARRAGONA. EUROPA PRESS.-Els tretze taxistes amb llicència per operar a l’estació de l’AVE i Llarga Distància del Camp de Tarragona han reduït aquest divendres la seva activitat i mantenen només els serveis mínims en protesta per l’intrusisme de conductors que capten viatgers sense els permisos pertinents, i en demanda d’una vigilància policial més gran per eradicar aquesta pràctica.
La mesura ha agafat per sorpresa els passatgers de Renfe, que en la seva majoria la desconeixien, i s’han registrat algunes cues en moments puntuals a causa de la saturació dels transports públics i els escassos taxis operatius.
L’aturada dels taxistes de Perafort i la Secuita, els únics autoritzats per recollir viatgers que arriben a l’estació –els d’altres localitats poden anar en horaris punta de gran afluència–, ha evidenciat la divisió que hi ha en el si del sector.
Segons alguns dels seus companys a l’Aeroport de Reus, “ells són els primers pirates i no tenen inconvenient a deixar les seves targetes, recollir passatgers i aprofitar el viatge quan porten clients a l’aeroport”.
Els taxistes de l’estació han manifestat en declaracions a Europa Press que no els han deixat una altra opció. “Portem tres anys denunciant persones que treballen sense autorització, però això és un descontrol”, han defensat. Per aquesta raó, no descarten fer aturades laborals cada divendres fins que l’administració posi remei al conflicte.
El president de l’Associació Provincial del Taxi de Tarragona, Joaquim Olivé, ha recomanat que creïn un telèfon unitari per demanar els taxis, perquè han detectat “certa desinformació” entre els viatgers. Malgrat que respecta l’aturada, Olivé no s’ha mostrat partidari d’això sense obrir una taula de negociació.