Lluís Recoder, nou conseller de Política Territorial

Lluís RecoderBARCELONA.- Lluis Recoder ha estat escollit per nou president de la Generalitat, Artur Mas, per a encapçalar la conselleria de Política Territorial, Habitatge i Sostenibilitat. Departament on es trova Transports i en concret el sector del taxi.
Lluís Miquel Recoder i Miralles (Barcelona, 29 de setembre de 1958) és un advocat i polític català. Llicenciat en Dret. Militant de Convergència Democràtica de Catalunya des de desembre de 1976. Fundador de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), de la qual en fou secretari i president del 1986 al 1991.
Posteriorment va ser cap de la Secció d’Adquisició del Sòl de l’Institut Català del Sòl de 1982 a 1986. Ha estat diputat per CiU per la província de Barcelona a les eleccions generals espanyoles de 1986, 1989, 1993 i 1996. Posteriorment ha estat president del Consell Nacional de la JNC, sotssecretari de la Taula del Consell Nacional de CDC i alcalde de Sant Cugat del Vallès des de 1999.
A les eleccions al Parlament de Catalunya de 1999 i 2003 fou escollit diputat al Parlament de Catalunya, però en dimití el 2006 per a dedicar-se a la tasca municipal. A les eleccions municipals del 2007, Lluís Recoder revalida l’alcaldia de Sant Cugat amb una àmplia majoria, al passar de 10 a 14 regidors.
Es converteix en un dels alcaldes convergents més rellevants a Catalunya. Tot i que CiU és la qui ostenta la majoria d’alcaldies de Catalunya amb 420, front a les 278 del PSC, 150 d’ERC, 25 d’ICV-EUiA, 3 del PPC i 70 d’independents, aquesta és la localitat catalana més gran on CiU governa, i a més amb una àmplia majoria. Des del juliol de 2007, també ocupa una de les vicepresidències de la Diputació de Barcelona.
El febrer de 2009 va publicar el llibre La llibertat com a resposta, editat per Ara Llibres, on repassa els moments claus de la seva trajectòria política i vital, reflexiona entorn els seus interessos prioritaris i avança el seus projectes de futur. En l’obra, l’alcalde de Sant Cugat posa al descobert moments viscuts en primera persona i reflexiona al voltant de conceptes com el medi ambient, l’educació, la gestió de recursos, el catalanisme i la lluita contra el descrèdit de la política, entre d’altres.[1]