L'Institut Metropolità del Taxi aprova limitar les llicències explotades a doble torn, nota de Europa Press

Taxis en l'estació de Sants
Taxis en l'estació de Sants
BARCELONA. El Consell d’Administració de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) ha aprovat aquest dimecres la limitació de les llicències explotades per més d’un conductor, una mesura que es ratificarà al ple de l’Entitat Metropolitana del Transport (EMT) del dijous 3 de febrer.
IMT ha justificat aquesta limitació, que tindrà caràcter temporal i excepcional, perquè els últims anys aquest tipus de llicències han fet un creixement important, ja que de les 830 del 2005 s’ha passat a les 2.575 al 2011.
Amb aquesta iniciativa, l’organització vol parar el “preocupant increment de la ineficiència de l’explotació del servei del taxi”, que està experimentant una ocupació en descens i unes hores treballades cada vegada més improductives, perquè el 45% dels quilòmetres es realitzen en buit.
El president del Sindicat del Taxi de Barcelona (STAC), Luis Berbel, veu la mesura com a positiva, i ha considerat com a important que aquesta limitació es prorrogui fins que “l’oferta i la demanda estiguin equilibrades”.
Berbel ha calculat que actualment el 25% dels taxis tenen aquest tipus de llicència i creu que amb el 10% seria suficient, tot i que quan s’arribi a aquest percentatge s’avaluarà, ha dit.

Comments are closed.