L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, nova presidenta de l'AMB

Escollida pel nou Consell Metropolità amb 65 vots a favor, 17 en blanc, i quatre abstencions

Ada Colau, presidenta_AMBBarcelona. IMET.- Avui s’ha constituït el nou Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al mandat 2015-2019. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, ha assumit la presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, després d’una votació dels 90 membres del Consell. Ada Colau ha estat escollida amb 65 vots a favor, 17 en blanc i 4 abstencions.

En el seu primer discurs, la nova presidenta de l’AMB ha fet èmfasi en el treball conjunt de totes les forces polítiques per assolir uns municipis més sostenibles i més justos, en el marc d’una institució més transparent, més eficient i més oberta i propera als ciutadans i ciutadanes. La presidenta ha subratllat que entre les prioritats d’aquest període estan les polítiques d’inclusió social, d’habitatge, però també del transport públic, la gestió de residus, la gestión medioambiental sostenible  o  la gestió de l’aigua.

Els representants de la resta de grups polítics en les seves intervencions van estendre la mà a la nova presidenta per construir unes noves realitats a partir del diàleg, la concertació, l’experiència, en benefici del conjunt  de municipis on la població està reclamant politiques socials i econòmiques en el marc d’uns serveis públics més eficients. Es va subratllar també la necessitat de seguir impulsant la planificació del territori  a través del PDU (Pla Director Urbanístic).

Segons la configuració de l’estructura política de l’AMB, li ha correspost a l’Entesa de Progrés l’Institut Metropolità del Taxi (IMET), TMB, Barcelona Regional i IMPSOL (vicepresidència).