L'abaixament de bandera del taxi de Barcelona s'encareix cinc cèntims des d'aquesta mitjanit

BARCELONA. EUROPA PRESS.- L’abaixament de bandera dels taxis de Barcelona serà des de la mitjanit cinc cèntims més cara, de manera que passarà a costar 2,05 euros, ha informat aquest divendres l’Institut Metropolità del Taxi (IMT) en un comunicat.
La tarifa del taxi augmentarà un 2,9%, amb incidència també en el preu per quilòmetre recorregut i l’hora d’espera, en tots els casos, tant en les tarifes T-2 –laborables de 8 a 20 hores– i T-1 –la resta d’horari i festius–.
El preu per quilòmetre costarà tres cèntims més, per la qual cosa amb la tarifa T-2 tindrà un preu de 0,93 cèntims i la T-2, 1,18, mentre que l’hora d’espera ascendirà a 20 euros –51 cèntims més– i 20,44 –85 cèntims més–, respectivament.
Es tracta del segon any consecutiu de pujades en plena crisi –l’aplicada fa un any va ser del 3,2%– després que es decidís congelar les tarifes del 2010 per la conjuntura econòmica.
En canvi, els suplements i els altres elements de l’estructura tarifària no canvien, com el de l’Aeroport –3,10 euros–, Port –2,10–, Fira –2,10–, Estació de Sants –2,10–, maleta –1– i el nocturn de cap de setmana i festius –2–.
La nit de Nadal l’horari del servei de taxi serà el que regeix habitualment durant tot l’any, i els taxistes podran aplicar el suplement de Nit Especial de 3,10 euros previst, i que tampoc es modifica.
Els taxistes que realitzin el descans obligatori la nit de Cap d’Any podran sortir a treballar des de les 22 hores del 31 de desembre, en lloc de les 6 de l’1 de gener, i també aplicaran el suplement de Nit Especial.