La plaça de les Glòries, amb anell viari i sense

La Plaça de les Glòries sense anell viari

Barcelona | La Vanguardia.-  · El calendari preveu que la plaça estigui en obres almenys fins al 2018.
La pròxima comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona aprovarà els treballs de demolició de l’anell viari de les Glòries, que començaran a desenvolupar-se el proper mes de novembre, amb la intenció de licitar-los al juny. Les tasques s’iniciaran al costat muntanya, encara que abans de començar-les seran necessaris uns ajustos en la mobilitat de la zona que hauran de permetre garantir la fluïdesa de la plaça mentre es desenvolupa la demolició i la posterior construcció del túnel de la Gran Via.

El calendari preveu que la plaça estigui en obres almenys fins al 2018, segons l’últim cronograma que es va aportar fa uns dies a les entitats veïnals de la zona. Així doncs, el setembre del 2014 la visió -a la imatge inferior- de la plaça de les Glòries serà totalment diferent de la que presenta actualment. L’anell ja estarà completament demolit. La Gran Via circularà en superfície i de manera provisional en forma d’el·lipse, ja que a l’interior es començaran a construir els túnels. La intenció de l’Ajuntament és urbanitzar provisionalment l’espai que quedi lliure.

En paral·lel, la setmana que ve s’acaba el termini per a la presentació d’ofertes per al concurs d’urbanització, i el 24 de maig es farà pública la llista d’equips admesos i exclosos. Durant aquests últims dies, col·lectius d’arquitectes i grups de l’oposició, com el PSC, han qüestionat la conveniència de fer caure l’anell viari pel seu cost econòmic, xifrat en més de 22 milions d’euros.