Girona treballa per crear una normativa de taxis comuna amb Salt i Sarrià

· El regidor de Mobilitat afirma que l’objectiu és que el servei funcioni en clau metropolitana
GIRONA | L.FANALS.-  L’Ajuntament de Girona té previst constituir properament la Taula del Taxi, després que el sector ho hagi demanat des de fa temps. Un dels objectius del consistori és treballar conjuntament amb Salt i Sarrià per tal que el servei pugui funcionar en clau metropolitana, amb una normativa comuna per als tres municipis. Per això, ja han començat les converses.
En aquests moments, la ciutat de Girona compta amb 63 taxis. La Taula del Taxi s’havia impulsat fa temps, però en els darrers mesos havia quedat aturada. Ara, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, l’Ajuntament vol crear-la de nou, amb l’objectiu d’organitzar reunions periòdiques amb els representants del sector.

Una de les qüestions en les que ja s’ha treballat és el de la publicitat a les portes del taxi. Segons recorda Alcalà, aquesta és una qüestió que CiU veu bé perquè ja la portava al programa electoral, i el que s’ha fet és regular el tipus de publicitat que hi pot haver a les portes. Un altre tema de debat és el descans setmanal, una qüestió que, segons el regidor, ha estat reivindicada per un sector dels taxistes.

L’objectiu de l’Ajuntament de Girona és treballar conjuntament amb els municipis de Salt i Sarrià per unificar els funcionaments dels taxis sota un mateix criteri, de manera que es treballi en clau d’àrea metropolitana. Per exemple, Alcalà recorda que hi ha un conveni que data de 1983 segons el qual els taxistes de Salt poden tenir a l’estació de trens. El regidor de Mobilitat assegura que aquest conveni es vol renovar i actualitzar. La idea de treballar conjuntament amb Salt i Sarrià és que, quan hi hagi algun problema, es pugui debatre i solucionar conjuntament. Segons Alcalà, això en milloraria el funcionament.

La creació de la Taula del Taxi s’havia d’aprovar en la junta de govern de Girona de divendres passat, però finalment rebrà el llum verd al llarg de les properes setmanes