“Fer fora CiU de l'alcaldia ha estat una revolució”, Pere Vega, socialista, nou alcalde a Sant Cebrià i empresari en el taxi de Barcelona

Pere Vega en el despatx d'alcaldia en una imatge presa
 • “L’anterior equip era al consistori però no governava, tal com ja havíem denunciat alguna vegada des de l’oposició”
 • “Volem estudiar el projecte al mil·límetre i abans de prendre cap decisió haurem de parlar-ho i consensuar-ho amb el poble i la Generalitat”
 • SANT CEBRIÀ DE VALLALTA. EL PUNT. TERESA MÁRQUEZ.-
  Empresari del món del taxi, encapçala una coalició estranya de quatre grups i serà alcalde només per dos anys. Pere Vega, casat i amb tres fills, ha estat regidor de govern i d’oposició i diu que no l’espanta la feina ni la situació econòmica perquè està convençut que pel poble “es poden fer moltes coses”
  Com s’ha trobat l’Ajuntament?
  Amb molt desgovern. L’anterior equip era al consistori però no governava, tal com ja havíem denunciat alguna vegada des de l’oposició. Només com a exemple: feia prop d’un any i mig que pagaven factures d’un automòbil en rènting que ja no es tenia.
  Per tant, què ha estat el primer que ha fet?
  Posar ordre, o com a mínim intentar-ho! Aplicar els nostres criteris i establir una manera de treballar més efectiva i eficient.
  En aquestes setmanes ha rebut crítiques de la ciutadania per encapçalar un pacte fet per fora l’anterior govern de CiU?
  Se’m fa difícil amb tant poc temps haver rebut les opinions de tothom, però allò que m’arriba són felicitacions per la valentia d’haver apostat per un canvi després de tants anys amb un mateix color polític. Molta gent ho qualifica de revolució, com un trencament en positiu, perquè des de l’inici de la democràcia CiU havia estat governant. Ara, som molt conscients que no podrem agradar a tothom, perquè prop d’un 28% dels votants del poble són de Convergència.

  I com ha reaccionat CiU?
  Els primers dies van reaccionar amb ràbia i durant el dia de la constitució vam ser rebuts per un grup que cridava consignes en contra de nosaltres i que feia sonar casseroles. Van creure que els havíem tret alguna cosa que era seva, quan el servei públic no s’ha d’entendre mai com una finalitat, sinó com un instrument.

  La situació ha canviat?

  Afortunadament les aigües han tornat al seu lloc i s’ha normalitzat la relació. Però no crec que ens facilitin les coses i continuaran posant bastons a les rodes. Tot i això, m’agradaria que el tarannà de CiU canviés amb el temps perquè ens trobem en un moment molt delicat en què cal sumar i no restar.

  Un govern a quatre demana un sobreesforç?

  No, perquè basem la nostra entesa en uns objectius molt clars. També és cert que hi hem estat poc temps i que encara no hem hagut d’afrontar cap problema que topi amb les diferents ideologies del grup. Però el secret és parlar molt, compartir i decidir conjuntament.
  Quines han estat les primeres mesures amb segell socialista a l’Ajuntament de Sant Cebrià?
  Totes orientades a racionalitzar la despesa. Hem anul·lat les hores extra, hem regulat el servei de transport amb taxi dels alumnes de les urbanitzacions aplicant un copagament… Intentem que cada decisió que es prengui es faci amb criteris d’optimització, d’acord amb les necessitats que hi ha.
  Precisament un dels grans temes a resoldre al poble és la millora de les urbanitzacions.
  Volem continuar amb la feina que s’ha fet fins ara, però som conscients que potser haurem de reduir el ritme, perquè els diners d’altres administracions trigaran a arribar. I no podem oblidar que demanar quotes urbanístiques ara als veïns és condemnar el projecte.
  I el projecte de parc temàtic a Can Matas?
  Ens hem trobat amb un únic document, una proposta sense desenvolupar dels promotors. No hem parlat encara amb ells i tot està molt verd. Volem estudiar-ho al mil·límetre i abans de prendre cap decisió haurem de parlar-ne i consensuar-ho amb el poble i la Generalitat. I, a més, és un projecte que, si s’arriba a fer, va per llarg.