Estem desemparats, el succés a Lleida és un toc d’atenció a l’administració, Lluís Berbel

 

Un taxista va morir diumenge a Lleida després de ser agredit amb un ganivet al barri de la Bordeta de la capital del Segrià. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per identificar i detenir els autors. Al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses ambulàncies, que han estabilitzat el ferit i el van traslladar, en estat molt greu a l’hospital. Tot i rebre atenció mèdica, el taxista va morir a les 5.30 hores de la matinada.

El sector del taxi fa temps que demana la instal·lació de mampares i càmeres als vehicles per millorar la seguretat

Lluís Berbel, president del Sindicat del Taxi de Catalunya:

“Des de fa un any és un tema reincident fins que es prenguin mesures. Avui dia existeix una gran agressivitat i hem de tenir en compte totes denúncies que portem. A l’última reunió de la comissió de seguretat que es va produir en el mes d’octubre i una altra el mes de gener, continuem recalcant la instal·lació de mampares i càmeres per millorar el sistema de seguretat.”

“Pel que fa a les mampares podrà ser un problema en segons quins vehicles pels airbags laterals, perquè es puguin homologar i autoritzar aquesta mena de mampares s’han de fer una sèrie de tràmits per autoritzar la desactivació d’aquests airbags laterals. Alguns cossos policials ja ho tenen desactivats i creiem que nosaltres també podríem. En el tema de les càmeres encara reivindiquem la seva instal·lació autoritzada per qualsevol company que vulgui tenir-les lliurement, sense cap mena de dificultat i com s’haurà de notificar al client, creiem que també pot ser una mena de dissuasió.”