Els taxistes del Sobirà denuncien que els deuen 20 mesos de feina del transport a la demanda

* Al Pallars Sobirà hi ha 24 línies que ofereixen aquest servei des de fa uns 10 anys
PALLARS SOBIRÀ. LA VANGUARDIAAlguns taxistes expliquen que no són quantitats importants de diners la que se’ls deu a finals de mes però que amb 20 mesos sense cobrar aquesta quantitat ja comença a ser important.
Els taxistes han explicat que tot i no cobrar no han deixat de prestar el servei cap dia. Pels taxistes aquest servei és molt més que un servei de taxi donat que en la majoria de casos fan també una tasca d’assistència social, acompanyant padrins al metge, recollint paquets o fent encàrrecs.
Els taxistes han explicat que la paciència que els reclama l’administració se’ls està acabant donat que presten el servei amb els costos que suposa de gasolina i manteniment de vehicles i veuen com fa 20 mesos que no cobren i no saben quan ho faran. L’administració no els ha donat cap data de cobrament.

Transport a la demanda

Els usuaris d’aquest servei han de telefonar el dia anterior al taxista i reservar la plaça donat que són vehicles amb poques places. Aquest servei és molt més econòmic que un taxi i si el servei és per dins de la comarca el preu és de poc més d’un euro per viatge. La majoria d’usuaris són gent gran dels pobles que no tenen cap altre mitjà de transport.
La majoria de línies funciona un dia a la setmana però n’hi ha algunes com la de ”Passem el cantó” que uneix Sort i la Seu d’Urgell que funciona cada dia i la d’Esterri d’Àneu fins a Sort que també funciona de dilluns a divendres, majoritàriament perquè els escolars de cicles puguin anar a l’institut