Els taxistes de Platja d'Aro no faran vaga avui

Parada de taxis del carrer del Cavall Bernat de Platja d'Aro. Foto: JOAN PUNTÍ.
* L’Ajuntament els va convocar ahir al migdia i els van “fer veure” la il·legalitat de la convocatòria
Castell-Platja d’Aro.- L’Agrupació de Taxistes Autònoms de Castell-Platja d’Aro i s’Agaró va acordar ahir al vespre desconvocar la vaga que havien de fer al llarg del dia d’avui després que, al migdia, l’Ajuntament els convoqués a una reunió per comunicar-los que la convocatòria que havien fet era “il·legal” perquè ells ho havien de comunicar a Transports i a Treball i no ho havien fet. Aquesta falta de comunicació va provocar que no se’ls hagués marcat quins eren els serveis mínims que havien de complir.
La reunió es va convocar al migdia a l’Ajuntament i hi va assistir la regidora de Turisme de Platja d’Aro, Imma Gelabert, a més de representants dels taxistes, dels Mossos d’Esquadra i de la policia local. Gelabert va confirmar ahir a la tarda la reunió i va admetre l’advertència: “Els hem explicat quin és el procediment. Nosaltres havíem sabut la convocatòria per la premsa.” Els taxistes van assegurar que ells havien comunicat a l’Ajuntament la convocatòria feia dies, però van admetre que no ho havien fet ni a Transports ni a Treball. Davant la possibilitat de rebre sancions, els taxistes van optar ahir mateix per desconvocar la vaga i treballar avui amb total normalitat.
El president de l’Agrupació de Taxistes, Valerio Romero, va admetre que la jugada de l’Ajuntament de convocar-los a última hora havia estat “hàbil” i va comunicar que la vaga només s’havia “ajornat”. “Traslladem les dates als dies 15 i 16 d’agost. No volem sancions, però mantenim la vaga i la farem a l’agost amb més força que ara. Segur.”