Els taxistes de Girona demanen dur publicitat

Els taxistes de Girona reiteren la seva petició de dur publicitat als taxis Foto: MANEL LLADÓ.
El consistori gironí veu bé l’opció i es vol incloure en la renovació de l’ordenança
També demanen uns lavabos
GIRONA.- Els taxistes de Girona han demanat a l’equip de govern de la ciutat la possibilitat de poder dur publicitat en els vehicles que els permeti obtenir nous ingressos per al sector. Així ho va manifestar el sector en una trobada fa poques setmanes amb el regidor de mobilitat, via pública i seguretat, Joan Alcalà. El responsable municipal assegura que la proposta perquè els taxis incorporin publicitat: “La veiem bé, perquè els mateixos taxistes s’ho gestionarien en un sistema similar al que s’utilitza com ja passa amb la flota d’autobusos.”
La intenció de l’equip de govern és que la implantació de publicitat en els taxis quedés recollida en una nova ordenança del sector, ja que Alcalà assenyala que “l’actual data de l’any 1983 i es troba molt desfasada i ja estem treballant per actualitzar-ho conjuntament amb els municipis de Salt i Sarrià.”

83 llicències a l’àrea

En l’actualitat, els municipis de Girona, Salt i Sarrià de Ter tenen comptabilitzades de 83 llicències. A la capital gironina hi ha 68 taxis, mentre que a Salt n’hi ha 13 i dos a Sarrià.
Els taxistes també demanen a l’Ajuntament uns lavabos, en especial per al torn de nit, que el consistori estudia ubicar-los al sector de l’estació de Renfe. Una altra petició és que comptin amb el sector per planificar futures parades de taxis a la nova estació del TAV o altres punts, una proposta que veu bé Alcalà, que ja els ha proposat tenir parada a la nova audiència.