Els taxis de Manresa i Santpedor estrenen un nou distintiu identificatiu

taxi manresManresa. naciodigital.cat.-

  • Es tracta d’un rètol que posa “Àrea Manresa” que permet que els usuaris identifiquin els vehicles que fan viatges a totes dues poblacions, independentment de l’origen del trajecte

Els ajuntaments de Manresa i Santpedor van signar, el passat mes de juny, el conveni per regular el servei de taxi entre ambdós municipis. En virtut d’aquest acord es va crear una àrea per tal d’oferir el servei de taxi conjuntament que estableix que els usuaris poden utilitzar els taxis d’aquesta àrea per fer viatges amb origen i destí a ambdós municipis, independentment de l’origen del trajecte.

En desplegament d’aquest conveni també s’ha fixat un preu únic per les tarifes urbanes i s’ha creat un distintiu específic per als vehicles de taxi dels dos municipis. Es tracta d’un rètol que portaran tots aquells vehicles de l’àrea de taxis de Manresa i en el qual s’hi pot llegir “Àrea Manresa” amb lletres blanques i fons blau.

La nova imatge unificada del servei de taxi ha estat presentada aquest dilluns per la regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa, Olga Sánchez; l’alcalde de Santpedor, Xavier Codina i els representants de Taxis Manresa, Manel Carrillo i dels taxistes de Santpedor, Alex Rodríguez. També hi han assistit el president de Ràdio Taxi, Manel Caro i el president dels taxistes de Santpedor, Joan Bosch, així com l’alcalde de Sant Joan, Gil Ariso.

Sánchez ha explicat que “el logotip ha estat consensuat en el marc de les reunions que s’han mantingut per la Comissió de seguiment del conveni, formada per representats dels dos Ajuntaments, de les dues associacions de taxis de la ciutat de Manresa (Radio Taxi i Taxis Manresa), i representant dels taxistes de Santpedor”. La regidora ha emfatitzat que, “igualment, s’aniran fent més passos previstos al conveni, per tal d’oferir una informació conjunta del servei de taxis de l’àrea (imatge dels taxis, servei atenció usuari, etc.)”.

Per la seva banda, Xavier Codina ha expressat la seva convicció que “la prestació del servei de taxi és tant un avantatge pels usuaris, ja que s’aconsegueix que els ciutadans tinguin una millor oferta de servei i facilitat alhora d’utilitzar el transport públic del taxi, com pels taxistes que poden operar a totes dues poblacions i així donar més cobertura al servei”.

El representant de Taxis Manresa, Manel Carrillo, ha posat en valor que “amb la col·laboració tothom hi surt guanyant perquè els taxis d’ambdues ciutats es complementen i ofereixen millor servei, enlloc de rivalitzar entre ells”. En la mateixa línia s’ha expressat Alex Rodríguez, representant dels taxistes de Santpedor.

Per acabar, Sánchez ha manifestat que “en aquests moments s’està treballant conjuntament amb altres municipis de la comarca per tal que s’incorporin  aquesta àrea comuna de taxis”. Afirmació que ha estat corroborada per l’alcalde de Sant Joan, Gil Ariso que ha assegurat que “el ple de desembre de Sant Joan incorporarà l’acord per entrar a formar part en aquesta àrea comuna de taxis”.