Els botiguers de Terrassa insten a tancar al trànsit la Rambla els caps de setmana

 • Els comerciants afirmen que és l’única solució que “donaria vida” a l’eix que va ser reurbanitzat
 • L’Ajuntament busca el consens per dinamitzar la via
 • “Ara que s’ha restringit el trànsit i només hi circulen d’autobusos, taxis i ambulàncies, es podria ampliar la restricció a tots els vehicles dissabtes i diumenges” diuen els comerciants
 • TERRASSA. EL PUNT. MIGUEL A. LUQUE.- Els botiguers de la rambla d’Ègara demanen a l’Ajuntament de Terrassa que l’eix es tanqui al trànsit durant els caps de setmana. Segons els comerciants, aquesta és l’única manera d’aconseguir donar vida i dinamitzar aquesta via, que va ser reurbanitzada amb un cost total de 5,62 milions d’euros i reestrenada al març. Tradicionalment, la rambla d’Ègara sempre ha estat un lloc de pas per arribar a la plaça Vella o a altres carrers de vianants, on es concentren els ciutadans. Després de tres anys d’obres del perllongament dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que va coincidir amb l’inici de la crisi, molts comerços van haver de tancar. Ara, els terrassencs tornen a ramblejar per “la joia de la corona”, com la va batejar l’alcalde, Pere Navarro, però no en el nombre esperat.
  Una proposta és seguir l’exemple de Sabadell, on la Rambla està plena de ciutadans passejant i comprant. Els botiguers de la rambla d’Ègara consideren que, ara que s’ha restringit el trànsit i només hi circulen d’autobusos, taxis i ambulàncies, es podria ampliar la restricció a tots els vehicles dissabtes i diumenges.
  La propietària del bar Piscolabis apunta que això permetria organitzar activitats per als nens i fer que les famílies s’hi acostin. “Les voreres ara són perilloses perquè no hi ha cap esglaó i els nens poden ser atropellats”, critica, i recorda que la proposta ja es va presentar a l’Ajuntament. Marisol Grau, de Grau & Grau, creu que és una idea “fantàstica”. Segons l’encarregada de Tot Dolç, treure tot el trànsit de la Rambla els caps de setmana li donaria “més vida”. La Glòria, de la Merceria Rambla, indica que una mesura com aquesta convidaria a “passejar amb tranquil·litat”.
  Els comerciants també reclamen que es posin paradetes d’artesans durant tot l’any i no només al Nadal. A més, consideren imprescindible organitzar activitats infantils que atreguin a les famílies. Això sí, caldrien restaurants i una millor il·luminació.
  Una altra de les queixes és la proliferació de basars xinesos. Els botiguers creuen que cal apostar pel comerç de qualitat per evitar que la Rambla es devaluï.
  La regidora de Comerç, Carme Labòria, creu que “s’ha dinamitzar per evitar que els comerços tanquin”. Labòria va recordar que el projecte de reurbanització ja preveia la possibilitat d’instal·lar-hi paradetes d’artesans. “Totes aquelles activitats que fan que la gent s’hi acosti i s’hi aturi són beneficioses per als comerços”, va remarcar la regidora, que considera que s’ha de fer amb consens entre veïns i comerciants. Per això, cal buscar la seva implicació en la millora de les façanes.

  LA FRASE
  Les activitats s’han de consensuar entre comerciants i veïns i implicar-los en la millora de façanes
  Carme Labòria

  REGIDORA DE COMERÇ DE L’AJUNTAMENT DE TERRASSA
  LA XIFRA
  5,62
  milions d’euros es van invertir per reurbanitzar la rambla d’Ègara després de les obres dels FGC.