El taxi un dels beneficiats en la flexibilitat per accedir al centre històric de Tarragona

Taxis de Tarragona* Tarragona suavitza la prohibició d’entrar amb vehicles al centre històric a causa de les crítiques
TARRAGONA. EUROPA PRESS.- L’Ajuntament de Tarragona ha decidit flexibilitzar la prohibició d’entrada de vehicles al centre històric per culpa de les crítiques sobre el procés de conversió en zona de vianants de la Part Alta, que fins i tot ha motivat una recollida de firmes, i després de reunir-se amb els agents socials i econòmics implicats.
El regidor de Mobilitat, Carles Castillo, ha anunciat que es permetrà l’entrada, sense restriccions, dels vehicles de dues rodes, taxis i serveis d’urgència, inclòs el repartiment de medicaments a les farmàcies i clients que mostrin les receptes corresponents.
Des de principis d’agost la Policia Local es limita a informar els conductors, tot i que a mitjans de setembre començarà a sancionar amb multes de fins a 200 euros per a les infraccions greus.
A més, s’amplia l’horari de càrrega i descàrrega –de 6 a 12 hores– i lliurament de compres a domicili –de 6 a 12 i de 18 a 20 hores–.
Els serveis d’assistència tècnica podran circular amb una sol·licitud prèvia –per telèfon o internet– amb 48 hores d’antelació, de la mateixa manera que els vehicles de les floristeries que assisteixen les cerimònies de la Catedral.
Els comerços disposaran de tres targetes de circulació lliure per als seus vehicles i dos més a disposició de clients i proveïdors. Els restaurants van arribar fa poc a un acord per oferir als clients dues hores en els aparcaments de Torroja i Saavedra per un euro.
Segons Castillo, han realitzat un gran esforç per crear “un vestit a mida” pel que fa a la regulació del trànsit en el nucli antic, “que sempre genera crítiques en un primer moment, però que serà beneficiosa a mig termini, com en gairebé totes les ciutats europees”. “Nosaltres –ha reflexionat– també hem de ser capaços de canviar de mentalitat”.
Ha recordat que la urgència d’aquesta mesura ve donada per les obres al costat de la muralla romana, que tallaran un dels vials de circulació més importants, i ha advertit que no estan disposats “a tenir més de 6.000 cotxes en el cor del centre històric”. “Vull recordar que al final de les esmentades obres s’obrirà un circuit perimetral lliure per a tots els vehicles”, ha expressat.