El taxi protesta a Sants per exigir una parada al Països Catalans

·El col·lectiu demana encotxar en la que consideren la sortida principal de la terminal

·L’Administració es compromet a vigilar la presència de taxis pirates a la plaça

C.MÁRQUEZ DANIEL/BARCELONA.- El sector del taxi s’ha citat aquesta tarda a l’estació de Sants per reclamar a Adif que permeti instal·lar una parada a la plaça de Països Catalans, en la que consideren que és la sortida principal de la terminal. La graella està situada a la part posterior, a Joan Peiró, i el gestor ferroviari, que no ha volgut rebre els representants dels taxistes, es nega a accedir a aquesta reclamació.
A part que la lògica indica que els serveis de transport haurien d’estar situats a la sortida principal dels equipaments, en el cas de Sants s’afegeix el problema dels taxis pirata. Molts conductors es col·loquen ara a la zona prohibida i troben clients amb facilitat, evitant la llarga cua de l’altre costat. Això ha provocat que en els últims dies s’hagin organitzat piquets que han acabat amb algun altercat.

Eduard Ràmia, gerent de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), s’ha acostat fins a Sants i ha escoltat les reivindicacions del sector. Divendres passat, després d’una reunió amb el districte de Sants, Mobilitat, Hàbitat Urbà i la Guàrdia Urbana, es va acordar que inspectors de l’institut regulador i agents de la policia local s’encarregaran de vigilar la zona durant el dia i part de la nit. Es farà així fins al 3 de setembre, data després de la qual s’intentarà reiniciar el diàleg amb Adif per intentar desbloquejar la proposta. El propi IMT ja va plantejar fa uns mesos que es permeti obrir un corredor de taxis a tocar del parc de l’Espanya Industrial, però Adif ni va acceptar ni va descartar la idea. Simplement, com ha fet avui, va optar pel silenci.
Els taxistes han encotxat als Països Catalans sense que la policia ho hagi evitat després de l’acord a què ell IMT va arribar amb els taxistes. Entre les sis i les set de la tarda, han tingut la parada que fa anys que reivindiquen.