El primer taxi 100% elèctric arriba a Andorra

Un Tesla Model 3 és la primera unitat a partir de la qual s’espera transformar el parc automobilístic del país

ANDORRA LA VELLA. DIARI D’ANDORRA.- El primer taxi 100% elèctric, concretament un Tesla Model 3, ha arribat avui a Andorra. Aquest dimarts s’ha fet l’acte de presentació a la seu central de Seuwagen on han assistit Josep Lluis Pujol, director d’Empresa, Comerç, desenvolupament industrial i Transport, Èric Bartolomé, Secretari d’Estat d’Economia, Jamal Malki, propietari del vehicle i els màxims responsables de Seuwagen, Francesca Ruiz i Carles Porté.

Malik, en referència a la motivació que l’ha dut a adquirir un vehicle elèctric, ha comentat, segons informen en un comunicat, que “com a professional del taxi m’he decidit a fer aquest pas perquè tot i que la inversió és superior a la d’un vehicle tradicional, les despeses de manteniment i lògicament l’estalvi de combustible ho fan molt interessant”. A més, afegeix que els clients ho valoren positivament així com els companys de professió.

Per la seva banda, Èric Bartolomé ha valorat positivament l’arribada d’aquesta unitat per assolir la transformació del parc automobilístic del país. En referència al Pla Engega 2021, Bartolomé ha comentat que “la partida de 750 mil euros corresponent en aquest any s’ha exhaurit en pocs mesos. Aquest fet ens demostra que la societat del país, com cada any, segueix responent molt bé”. En aquest context, el col·lectiu ha demanat si hi hauria ajudes enfocades específicament als professionals, a la qual el secretari ha comentat que “estem oberts a estudiar noves fórmules”.

Aquest dimarts s’ha fet l’acte de presentació a la seu central de Seuwagen