El MWC supera el seu rècord amb més de 85.000 visitants

MWCL’HOSPITALET DE LLOBREGAT. EUROPA PRESS.- El Mobile World Congress (MWC) 2014 ha superat el seu rècord d’assistència de 72.000 professionals el 2013, i aquest any ha superat els 85.000.
Els participants, de 201 països, més de 80.000 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i 5.000 als esdeveniments paral·lels mPowered Industries i 4 Years From Now (4YFN) a Fira Montjuïc, ha informat aquest dijous l’organització.
El congrés, que ha tingut lloc de dilluns a dijous amb 1.800 empreses expositores i múltiples presentacions i conferències, va arribar als 80.000 visitants ja dimecres.
El conseller delegat de la GSMA –entitat organitzadora–, John Hoffman, ha afirmat en un comunicat sobre el Mobile World Congress 2014: “Ha estat un èxit rotund i estem molt agraïts als nostres assistents, expositors, patrocinadors i socis pel seu continu suport”.
Respecte a les xifres rècord d’aquest any, ha considerat que, més enllà del nombre d’assistents i empreses participants, “la contínua expansió de l’esdeveniment” demostra que el mòbil és un dispositiu omnipresent en la vida quotidiana i que cada vegada està més integrat en les activitats diàries.
A més dels professionals del sector de la tecnologia mòbil, han participat a l’esdeveniment més de 3.800 mitjans de comunicació i analistes, així com delegacions governamentals de 160 països i 74 ministres per tractar qüestions reglamentàries.
Aquest any, entre les novetats a terminals mòbils han pres protagonisme els dispositius ‘portables’ en forma de rellotge o polsera, i també s’han mostrat noves aplicacions pels negocis, la salut, l’educació i l’oci, mentre que les conferències de ponents estrella com el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg; el cofundador de WhatsApp, Jan Koum, i la presidenta d’IBM, Virgínia Rometty, han tingut un seguiment multitudinari.
L’espai anomenat ‘La ciutat connectada’ ha rebut 17.000 visites per conèixer els avenços en solucions per a mòbils per a la vida quotidiana relacionades amb la llar, la salut, l’educació, el comerç i el transport.
A més, un miler d’assistents han utilitzat l’acreditació NFC –tecnologia per a comunicacions i pagaments ‘sense contacte’ a curta distància–, i s’han registrat al voltant de 51.000 transaccions amb aquesta tecnologia al recinte Gran Via.

Agraïment

“Ha estat una setmana fantàstica a la Mobile World Capital, Barcelona”, ha constatat Hoffman, i en nom de la GSMA, ha mostrat el seu agraïment a la ciutat de Barcelona, l’Hospitalet, la Generalitat de Catalunya, la Fira de Barcelona i tots els socis a la ciutat.
Els ha valorat el seu “ferm i continu suport”, així com el de les forces de policia, els operadors de serveis de transport –incloent autobusos, taxis, metro i tren– i els hotels i restaurants de tot Barcelona.
“Esperem tornar el pròxim any i seguir construint èxits de manera conjunta”, ha remarcat; el Mobile World Congress 2015 serà del 2 al 5 de març del pròxim any a Fira Gran Via