El 29 per cent d'usuaris de l'AVE es desplaçan en taxi per anar a l'estació

Tren AVEBARCELONA. EUROPA PRESS.- El 29% dels usuaris de l’AVE provinents de la primera corona metropolitana prefereixen desplaçar-se fins a l’estació de Sants (Barcelona) en taxi, segons un estudi de l’Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) presentat aquest dimarts.
L’altre transports que utilitzan els usuarios de l’AVE en la primera corona es el metro, també un 29%. El 54% dels usuaris de l’AVE provinents de la segona corona metropolitana prefereixen desplaçarse amb el servei de rodalies.
L’ús del cotxe privat per al desplaçament fins a l’estació representa el 26% dels usuaris de l’AVE residents en la segona corona metropolitana, mentre que en la primera corona és del 15%.
Tot i això, en els dos casos la gran majoria (el 94%) utilitzen un sol mitjà de transport per arribar fins a l’estació.
Per a la tornada als municipis de residència, el transport públic continua sent la primera opció dels usuaris. El 57,9% dels usuaris de la zona AMTU prefereix el servei de rodalies, mentre que el 28,3 dels viatgers de la primera corona agafa el metro, i el 25%, el taxi.
Més de la meitat dels usuaris enquestats són residents fora de Catalunya, sobretot de Madrid –amb el 34,5% dels viatgers que fan servir l’AVE des de Sants–, i Saragossa amb el 7,3 %.
Els residents a Barcelona suposen el 19,9% del total, un 27,2% d’ells provinents de la segona corona metropolitana, sobretot homes (57,1%) i persones d’entre 35 i 44 anys (23,5%).
L’estudi s’ha fet entre el 22 i el 24 de març d’aquest any, període al qual el servei de llarga distància amb origen a l’estació de Sants ha registrat més de 30.300 passatgers, 18.800 d’ells van viatjar en AVE.