Distintiu per als vehicles de lloguer amb conductor

BARCELONA.- L’enganxina permetrà facilitar les tasques d’inspecció, identificant serveis que es presten sense autorització
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha creat un distintiu per identificar els serveis de vehicles de lloguer amb conductor. L’enganxina, que s’ha començat a distribuir entre les empreses que presten aquesta activitat a Catalunya, indica el tipus d’autorització (VTC), la data de la seva validesa i s’haurà de dur adherida a la part dreta del parabrisa.
Les activitats de lloguer amb conductor, que a Catalunya sumen un total de 390 vehicles operats per empreses i autònoms, són objecte d’una autorització específica que atorga la Generalitat i tenen diferències amb el servei de taxi.
Així, s’han de realitzar amb contractació prèvia i, per tant, no poden aturar-se a la via pública a recollir viatgers ni circular-hi a la seva recerca. Igualment, no tenen tarifes oficials ni taxímetre. Es tracta, en definitiva, d’un servei concebut per atendre necessitats empresarials, turístiques i de representació.
Amb la distribució d’aquest distintiu es pretén facilitar la identificació en relació als serveis que es poden prestar sense autorització o bé incomplint les normes que regulen la seva prestació, com ara el fet d’operar de manera habitual en una comunitat diferent de la què ha atorgat l’autorització.