Comencen les obres d’estiu per millorar la qualitat de l’espai públic

rondaBarcelona. Urbanisme. Les actuacions es concentren als eixos viaris de l’avinguda Diagonal, la Gran Via, l’avinguda Meridiana i la ronda de Dalt.

 L’Ajuntament de Barcelona, per mitjà del Comitè d’Obres i Mobilitat, ha coordinat el catàleg de les obres que es faran a la via pública aquest estiu amb l’objectiu de planificar-les i minimitzar les afectacions i les molèsties que causen. Tots aquests treballs han de contribuir a millorar la qualitat de l’espai públic, dels serveis i de les infraestructures de la ciutat.

En roda de premsa, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha destacat “l’important valor social i l’impacte positiu que tindran totes les actuacions en la qualitat de vida dels veïns i les veïnes”, i ha explicat que les obres es duran a terme el juliol i agost, l’època amb menys activitat a la ciutat i per causar menys molèsties als veïns i les veïnes. Es tracta d’aprofitar un escenari amb menys mobilitat i poca activitat docent i esportiva.

Del catàleg previst, destaca una concentració d’obres als extrems de la xarxa viària d’accés a la ciutat. Es tracta d’afectacions a l’avinguda Diagonal, la Gran Via, l’avinguda Meridiana i la ronda de Dalt, amb un fort impacte el mes d’agost.

En total, estan previstes 61 actuacions a la ciutat, a les quals es destinarà una inversió pública total de 10,7 milions d’euros. Es duran a terme urbanitzacions, pavimentacions de carrers i carrils bus, millores d’accessibilitat i seguretat al transport públic i actuacions a les xarxes de serveis públics.