Carta de protesta a Indústria per l’increment desorbitat de la taxa per passar el taxímetre

Text de la carta, després de les noticies de la pujada dels preus de la ITV per passar la revisió del taxímetre:

Carta dirigida al responsable Esteve Aguilar Ramos. Cap del Servei d’Automòbils, Metrologia i Productes del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya

Després de la reunió que vam tenir dijous passat, sobre la nova implantació de la nova targeta del taxímetre, ens hem assabentat de l’increment dels preus de la ITV per passar la revisió del taxímetre.
Voldríem saber la certesa d’aquesta pujada i si en eren coneixedors. També ens agradaria saber si l’han autoritzada o no.
També voldríem saber com és que hi ha diferents preus depenent de l’empresa de la ITV. Totes aquestes preguntes ens agradarien tenir alguna resposta. Cal tenir en compte que la previsió que totes les ITV, siguin de l’empresa que siguin, han de poder tenir aparells de mesura suficient per garantir el bon funcionament del taxímetre, aquest fet no es produeix actualment.
Considerem un increment desproporcionat passar de 11 euros a 25 i fins i tot a més de 50 euros com sembla que s’ha notificat per part d’aquestes empreses.
Amb les infraestructures existents actualment és totalment insuficient poder donar un bon servei al taxista que:

 1. No teniu hora quan la sol·liciteu ja que el mecanisme de cita prèvia no
  funciona.
 2. El taxista es veurà obligat a passar dues vegades per la ITV: Vehicle i
  taxímetre.
 3. Actualment un taxi pot romandre diverses hores fins que passa pels
  aparells de mesura de la ITV.
  Davant de tot això, sol·licitem una reunió urgent amb vostè i una
  explicació; i l’adopció de mesures per reconduir aquesta situació

Des de el Sindicat del Taxi i la Associació Taxi Companys s’ha fet public el següent comunicat:

Empezamos la semana calentita, durante esta mañana se han ido repitiendo noticias por diferentes grupos en los que se decía que la revisión del taxímetro había pasado de 11 euros a más de 50, en un principio desde estas organizaciones lo hemos cogido como una broma de mal gusto, pero al preguntar a los centros de revisión y otros actores al respecto queda confirmado, a partir de hoy pasar la ITV del taxímetro tendrá el precio de 50’15 en las estaciones de Applus y de 26’67 en las de Certio.
Desde estas organizaciones creemos que esto ya no es una tomadura de pelo (como hasta ahora), sino un robo a mano armada y exigimos que se tomen medidas al respecto.

#JUNTOSPODEMOS