BYD entrega el primer taxi 100% elèctric de Barcelona

  • New Energy Vehicles, Distribuidora a Espanya dels vehicles BYD, ha realitzat l’entrega del primer taxi 100% elèctric.
  • •Amb aquesta venda, New Energy Vehicles comença el desenvolupament estratègic comercial de la marca BYD a Espanya.
De dreta a esquerra: D. Sebastián Canadell – Director General de New Energy Vehicles; Sr. Cristian Campos – Taxista de Barcelona i D. Rafael Vallejo – Director Executiu de Cobo Concessionaris.
De dreta a esquerra: D. Sebastián Canadell – Director
General de New Energy Vehicles; Sr. Cristian Campos – Taxista de Barcelona i
D. Rafael Vallejo – Director Executiu de Cobo Concessionaris.

Madrid, 9 de setembre de 2014.- BYD continua apostant per la mobilitat elèctrica al posar en marxa un taxi 100% elèctric com a part del servei públic de Barcelona, es tracta del BYD e6.
Un turisme monovolum compacte de 5 places, 4,56 metres de longitud i un volum del maleter de 470 litres de capacitat, que sens dubte, compleix amb els requisits essencials per a aquest tipus de servei públic. La seva distància entre eixos de 2,83 metres permet unes amplies places posteriors per als usuaris. A més, si hi afegim l’autònomia de 302 kilòmetres (homologats), fan d’aquest vehicle una opció més que interessant, ja què podríem realitzar una jornada complerta de treball sense haver de fer recàrregues intermitges en la mateixa.

L’ equipament cobreix totes les necessitats pel desenvolupament de la feina diària ja que compta amb Airbag de Conductor i passatger, Airbag Laterals, Climatitzador, Direcció assistida elèctrica, aixeca vidres elèctrics davanters i posteriors, Frens antiblocatge ABS amb EBD, Indicador de consum d’energia, Indicador de nivell de recàrrega, Indicador de nivell de recàrrega regenerativa, Llantes d’al.leació, Retrovisors exteriors amb regulació elèctrica, Sensor d’aparcament davanter i posterior, Sistema de frenada amb regeneració d’energia , Sistema de retenció ISOFIX i Volant de cuir.

El motor del BYD e6 s’alimenta a través de bateries BYD Fe Batter (ferro Fosfat) i que estan avalades pels més de 39 milions de kilòmetres ja fets en el servei del taxi en diferents ciutats de tot el món. Les bateries, tecnologia pròpia de BYD, tenen una capacitat de 61 kWh i compten amb un sistema de regeneració d’energia amb el què podem aportar fins a un 20% d’autonomia addicional. El motor elèctric aporta 90 kW (122 CV) i desenvolupa un màxim de 450 Nm.

El BYD e6 té un consum homologat de 20,5 kWh cada 100 kilòmetres i la recàrrega pot fer-se, sempre en corrent alterna i en un carregador Modo 3 Tipo 2 – és l’estàndard europeu -, desde 2 hores en funció del punt de recàrrega.

Això suposa què, recarregant en horari nocturn amb tarifa supervalle, podrem fer 100 kilòmetres amb un cost aproximat d’1 euro. A més, hem de tenir en compte que mitja hora de càrrega suposen 70 kilòmetres d’autonomia. El BYD e6 compta, a les seves cel·les de bateries, amb garantía de 5 anys o 500.000 kilòmetres i 4.000 cicles complerts. A més, degut a la seva extensa autonomia 100% Eléctrica, el BYD e6 compta amb la màxima subvenció Movele del Ministeri de Industria, Turisme y Energia, valorada en 6.500 euros de descompte..

BYD a Barcelona
BYD continua apostant per la mobilitat pública urbana doncs, desde l’any passat, ja hi ha un autobús 100% elèctric recorrent els seus carrers; es tracta del BYD eBus, que actualment és l’únic capaç de fer una jornada complerta de treball amb una sola càrrega. De la mateixa manera, BYD posa a disposició del taxi de la ciutat el seu model e6 en condicions especials amb motiu d’ impulsar i desenvolupar la mobilitatelèctrica en aquesta ciutat, motiu pel qual s’ha matriculat la primera unitat al efecte.

BYD com a Servei Públic en el Món
BYD és líder en mobilitat pública 100% elèctrica. Líder mundial en la fabricació de bateries, i signant el proveïdor de primeres marques, té vehicles a la disposició dels usuaris, en transports públics de ciutats com:

 

 A més d’acords amb importants ciutats com Budapest, Salzburgo, Varsòvia, Cracòvia, Gdansk, Bonn, Bremen, Tel Aviv, Estambul y Los Ángeles, on en breu posarà en marxa projectes de mobilitat sostinguda amb la seva gama de vehicles.

Nota de Prensa – Primer Taxi Eléctrico Barcelona – Castellano