Aplicacions per a mòbil per a informar al taxista

S’han presentat 85 aplicacions per a mobil al concurs4bcn

BARCELONA.- L’Ajuntament de Barcelona va convocar el concurs internacional Apps4BCN per tal de descobrir noves aplicacions per a mòbils que contribueixin a millorar el funcionament de la ciutat. Un cop tancat el termini de presentació, hi ha 85 candidates i una de cada quatre té a veure amb el transport.
La llista de candidats a l’Apps4BCN és un bon aparador de tot el que ja es pot fer en aquesta ciutat a través del mòbil: des de consultar l’estat de les platges fins a demanar menjar a domicili o descobrir botigues, hospitals, esdeveniments, punts d’interès turístic o camps de futbol. Algunes d’aquestes aplicacions estan fetes aquí i d’altres, a l’estranger, però totes poden ser útils a un ciutadà de Barcelona.

Noves idees per al mòbil a la ciutat

Més del 25% de les aplicacions que s’han presentat a l’Apps4BCN tenen a veure amb el transport. N’hi ha almenys cinc que permeten demanar un taxi automàticament, fins i tot facilitant les coordenades de la teva ubicació al taxista que et ve a buscar. També hi ha una aplicació per calcular quant et pot costar un trajecte en taxi i una altra que informa els taxistes dels esdeveniments més propers que estan a punt d’acabar i on, per tant, podran trobar clients. Més enllà del taxi, també hi ha aplicacions per calcular rutes en autobús (a banda de les oficials de TMB) i per triar el millor punt de l’andana on agafar el metro en funció d’on vulguis baixar. Si vas en cotxe, pots demanar o cedir una plaça per aparcar a través d’aquesta aplicació. O trobar un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, amb aquesta altra.
Les aplicacions mòbils vinculades al comerç permeten descobrir bones ofertes en botigues properes a l’usuari. I les que s’adrecen més als turistes, normalment és per facilitar-los diferents tipus de visites autoguiades amb el mòbil.
També s’han presentat a l’Apps4BCN aplicacions com Repara Ciudad, que facilita la comunicació a l’Ajuntament de qualsevol sot o element trencat que et trobis pel carrer, o TrashOut, que permet denunciar on hi ha un abocador il·legal d’escombraries. L’aplicació Smart Recycling informa de la situació dels punts verds i de recollida de materials per reciclar.

La capital de les aplicacions

El concurs Apps4BCN es va presentar al febrer en el marc del Mobile World Congress com una aposta més de Barcelona per reforçar la capitalitat mundial del mòbil. A més del suport de Vodafone i Toshiba, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de BDigital i AppCircus en l’organització del concurs.
Entre les 85 aplicacions que s’han presentat a aquesta primera edició, el jurat en triarà 10 finalistes. Hi haurà dos guanyadors, que s’enduran un televisor de 46″, i dos segons, que obtindran una tauleta Android. Evidentment, per als participants el més important és el reconeixement del sector i la difusió que puguin arribar a guanyar entre els potencials usuaris. Els premis es lliuraran al juny en el marc de la fira per a emprenedors BizBarcelona.