Alella pagarà un 66% del preu del taxi a persones amb mobilitat reduïda

L’alcalde i el primer tinent d’alcalde, ahir amb tres taxistes.1

La complicada orografia del municipi d’Alella ha motivat que l’executiu local hagi impulsat una mesura que beneficia la mobilitat dels majors de 65 anys i de les persones amb grau mitjà de minusvalidesa, de més del 33%.

Concretament, el consistori ha arribat a un acord amb el col·lectiu de taxistes locals per finançar fins al 66% del preu del trajecte en aquells desplaçaments que transcorren per l’interior del municipi. Dels sis euros que costa un desplaçament urbà, l’usuari només n’haurà de pagar dos, mentre que els altres quatre restants els assumirà el govern local. «Era una petició que havia arribat a l’Ajuntament a través de les reunions de barri i feia mesos que la valoràvem», explica el regidor de Mobilitat, Àlex Asensio (ERC-LG), que hi afegeix que aquest nou servei ha d’ajudar a persones amb dificultats per moure’s a realitzar amb més facilitat «hàbits com ara anar a comprar o anar al metge».

El servei, però, té unes limitacions. Només es prestarà els dies feiners, de dilluns a divendres entre les set del matí i les vuit del vespre. I tan sols cobrirà la recollida de l’usuari al seu domicili –o el lloc indicat en el moment d’efectuar la reserva– i el trasllat a algun dels equipaments: CAP d’Alella, comissaria de la policia local, el mercat, Can Gaza, el complex esportiu o a qualsevol de les parades d’autobús. Fins i tot podrà enllaçar amb l’estació de rodalies al Masnou, però en aquest cas, el trajecte només estarà bonificat de baixada. Per fer-ne ús, caldrà que la persona interessada efectuï prèviament una trucada i que reservi el trajecte.

La nova prestació començarà a oferir-se el proper 15 d’abril i no es descarta que, amb vista al 2011, ampliï la seva cobertura. «Estem pensant a baixar l’edat mínima, però només per als veïns dels barris que estiguin més aïllats», assegura el primer tinent d’alcalde alellenc. L’equip de govern ha reservat a aquesta qüestió una partida de fins a 5.000 euros, cosa que equival a fins a 1.250 viatges de taxi.

gerard ariño / El Punt