Ajuda per al sector del taxi de Ribagorça

Assamblea de taxistes del Alt Pirineu
Assamblea de taxistes del Alt Pirineu

Alta Ribagorçà.- L’alta dispersió dels nuclis de població i la limitació de transport públic són dues de les raons per les quals l’ADRR ha decidit obrir una línia d’ajuda destinador al sector públic de l’autotaxi. Al mateix temps es vol aconseguir el manteniment dels llocs de treball, modernitzar el parc de vehicles i adaptar-los per a discapacitats o minusvàlids.
A través de l’ajut, els taxistes podran renovar els vehicles que tinguin una antiguitat superior als 4 anys, i condicionar-los per a persones discapacitades o amb mobilitat reduïda. Així mateix, es reserva una partida a la incorporació d’equipament addicional, útil per al transport d’elements habituals en la pràctica d’activitats esportives, com la bicicleta de muntanya, l’esquí o el parapent. En alguns casos, la subvenció serà del 60% del cost en l’adquisició i instal•lació de nou material.
L’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica (ADRR) és una entitat formada per catorze ajuntaments de la Ribagorça catalana i de la Ribagorça aragonesa que té com a objectiu principal contribuir al desenvolupament rural sostenibles de la zona compresa pels municipis d’ El Pont de Surt, Vilaller, Vall de Boí i Tremp (nuclis de la Terreta) a la provincia de Lleida i els municipis d’Areny, Bonansa, Isábena, Laspaúles, Montanuy, Pont de Montanyana, Sopeira, Torre La Ribera, Vall de Lierp i Veracruz, a la provincia d’Osca.