Ajornen fins dimecres el pas dels busos pel passeig central de la Rambla en Terrassa

Els tècnics provaven ahir que un autobús pogués passar pel passeig central de la Rambla Foto: J.A.
Els tècnics provaven ahir que un autobús pogués passar pel passeig central de la Rambla Foto: J.A.
* La calçada est s’obre avui ja reformada per a vianants, busos i taxis en direcció nord, menys al tram entre els carrers Iscle Soler i Salvador Espriu

TERRASSA. JORDI ALEMANY. EL PUNT.- L’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament farà passar a partir de dimecres, i amb dos dies de retard, els busos que baixin per la Rambla pel mig del passeig central, mentre que a partir d’avui a la matinada s’obrirà la calçada est ja reformada perquè hi passin els busos en sentit ascendent i també els taxis, els vehicles de serveis i els veïns que vulguin accedir als pàrquings. Aquestes mesures permetran començar a treballar en la reurbanització del sector oest de la Rambla eixamplant les voreres sense haver de tallar la circulació del transport públic.
Ahir al migdia els tècnics van fer una prova amb un autobús fent-lo passar pel tram central amb l’objectiu d’assegurar-se que no hi hagués problemes quan es fes el canvi de circulació. De fet, demà quan els vehicles puguin passar per la calçada nova en sentit ascendent només hi haurà un tram, entre el portal de Sant Roc i el carrer Salvador Espriu, en què s’hauran de desviar i continuar circulant pel cantó oest, coincidint –només demà– amb els busos que baixin. Aquesta situació, però, ja s’haurà solucionat dijous, quan els que baixin passin pel passeig central de la Rambla, tot i que hi continuarà havent un tram, entre els carrers Iscle Soler i Salvador Espriu –just on hi havia el pou d’extracció de la tuneladora per les obres de perllongament dels FGC–, on es donarà pas alternatiu als busos que baixin i als que pugin a la banda oest mitjançant un semàfor. Fins al 28 de setembre no està previst que tots els busos que vagin en sentit nord puguin passar completament per la banda est ja reformada. Les obres s’han d’acabar coincidint amb la campanya de Nadal.
Ahir es feien treballs a contracorrent, sobretot en el tram d’obres que executa la Generalitat, per acabar-les i poder aplicar aquests canvis. Les màquines treballaven també per habilitar i senyalitzar les parades del bus en sentit descendent al passeig central, on no hi podran circular taxis, autocars o autobusos escolars, que ho hauran de fer pel carrer Galileu.
També es tallarà l’accés des de la Rambla als carrers Martín Díez, Irineu, Doctor Ullès i Torrella i els veïns o el transport de càrrega i descàrrega hi hauran d’accedir pel carrer Arquímedes.