Activada una campanya de control de vehicles de fins a nou places amb conductor

BARCELONA. AJUNTAMENT DE BARCELONA.-

Seguretat i Prevenció. Guàrdia Urbana. Se sancionaran conductes relacionades amb l’estacionament i la circulació dels VTC, l’oferta il·legal i la manca de documentació.

La Guàrdia Urbana de Barcelona activa aquest dilluns una campanya, que s’allargarà fins divendres, per vigilar i controlar que aquest tipus de vehicles de fins a nou places (incloent-hi el conductor) compleixen la normativa vigent.

L’arrendament de vehicles amb conductor (VTC) és considerat una modalitat de transport de viatgers, regulada a tota l’àrea metropolitana de Barcelona pel Reglament de les condicions d’explotació de les autoritzacions de transport de viatgers en vehicles de turisme de lloguer amb conductor de fins a nou places.

Alguns incompliments d’aquesta normativa podrien suposar competència deslleial respecte de les llicències metropolitanes d’autotaxis. L’objectiu de la campanya és, per tant, combatre l’intrusisme i les conductes no permeses d’aquest tipus de vehicles, tant si romanen estacionats com si circulen per la ciutat.

El tipus de conductes que se sancionaran estan relacionades amb l’estacionament i la circulació dels VTC (no poden estacionar ni circular amb la intenció de captar clients que no hagin contractat prèviament un servei), l’oferta il·legal de serveis d’arrendament o la manca de les autoritzacions i la documentació necessàries, entre d’altres.

Els controls i les inspeccions es realitzaran prioritàriament en zones amb alta presència d’aquests vehicles: estacions de tren i d’autobús, punts d’interès turístic, zones comercials i vies principals de la ciutat.