Acord entre Repsol i l'Associació d'Auto-Taxi de Lleida per promoure l'ús de l'AutoGas entre el col·lectiu

·Actualment circulen per les comarques lleidatanes 25 vehicles amb aquest combustible alternatiu, set dels quals són taxis

LLEIDA | LA VANGUARDIA.- El delegat territorial de GLP de Repsol a Catalunya, Joaquín Garrote, i el president de l’Associació Provincial d’Auto-Taxi de Lleida, Josep María Llop, han subscrit un acord que té per objectiu promoure l’ús d’AutoGas entre els taxistes de la demarcació de Lleida. L’acord preveu la promoció i incentius comercials preferents per a l’ús d’AutoGas o GLP d’automoció entre els prop de 300 taxistes de l’associació que hi ha a la demarcació. 

Entre els acords, Repsol preveu aplicar incentius en el subministrament d’AutoGas tant en la xarxa d’estacions de servei que la companyia té a Lleida com en els sortidors particulars de GLP o ‘skids’ que s’instal·lin en el futur. Per la seva banda, APATAXI es compromet a dur a terme accions informatives entre els seus associats per tal de difondre els avantatges i oportunitats d’aquest combustible alternatiu. També promourà entre els fabricants de vehicles la presentació d’ofertes amb incentius destinats a la flota de taxis associada.
Per atendre el subministrament del creixent parc de vehicles que funcionen amb AutoGas, Repsol compta arreu de l’Estat amb més de 150 punts de subministrament en la seva xarxa d’estacions de servei tot i que la companyia preveu posar en marxa anualment un centenar de sortidors de GLP d’automació fins al 2015. Aleshores, les comarques de Lleida disposaran de sis sortidors, respecte els dos que hi ha actualment, un dels quals es troba a l’àrea de servei de l’A-2 de Fonolleres. A Catalunya, Badalona, Banyoles i Vic, seran les pròximes ciutats on Repsol instal·larà un punt de subministrament d’AutoGas.

Els vehicles que usen AutoGas contribuïxen a la millora de la qualitat de l’aire urbà per les seves mínimes emissions de partícules, d’òxids de nitrogen i de CO2. Aquest combustible alternatiu també comporta avantatges econòmics, ja que ofereix als seus usuaris un estalvi mig del 20% respecte als combustibles convencionals, segons Repsol.
L’AutoGas és el combustible alternatiu més utilitzat del món, amb més de 21 milions d’usuaris. Actualment, circulen per la demarcació de Lleida els primers vint-i-cinc vehicles amb AutoGas, set dels quals són taxis, i és que els taxistes s’han convertit en els darrers tres anys en el col·lectiu professional que més utilitza l’AutoGas a l’Estat. Amb un parc estatal aproximat de 4.000 taxis que utilitzen AutoGas, els usuaris d’aquest combustible alternatiu en el sector representen un 36% dels més d’11.000 vehicles que utilitzen aquest combustible a l’estat espanyol.