Tossa de Mar autoritza els taxis de set places

TOSSA DE MAR. EL PUNT. JORDI GONZALO.- La nova ordenança especial de neteja, tancament de terrenys i solars, i pavimentació de les voreres de Tossa de Mar, que s’aprovarà aquesta tarda en sessió plenària, prohibeix abocar escombraries o altres sòlids en solars tant públics com privats. Els propietaris seran els responsables del seu manteniment. Si als solars no s’hi treballa, serà obligatori tenir-los tancats. També seran els propietaris els que estaran obligats a fer la pavimentació encara que no es tingui previst construir-hi. Els incompliments seran sancionats. El ple d’aquesta tarda també aprovarà una modificació de l’ordenança del taxi per permetre aquests vehicle de fins a set places i una nova ordenança general de gestió, inspecció i recaptació dels ingressos.

Provoca danys a un taxi i al cotxe policial

La Policia Municipal de Girona va detenir el matí del 4 de març un jove de 28 anys i de nacionalitat francesa, que es diu Lucien Gregoire, com a presumpte autor d’un delicte de danys. Els fets van tenir lloc a la parada de taxis que hi ha situada a l’estació de Renfe. Els taxistes que hi estaven aparcats van veure com, de sobte, un home s’aproximava amb actitud estranya. L’home va començar a caminar amunt i avall mirant-se els vehicles diverses vegades. Alguns taxistes van començar a desconfiar i van optar per tancar amb pestell els cotxes.
Llavors, l’home es va dirigir a un dels taxis estacionats, aprofitant que el conductor es trobava fora del vehicle en aquell moment i va obrir una de les portes del cotxe. El jove va forçar la porta des de dins fins a vinclar-la i en va trencar el sistema de tancament. Davant els sorprenents fets, el taxista afectat i tres companys més van reduir l’autor dels danys i el van retenir mentre esperaven l’arribada de la policia. Pocs minuts més tard, va arribar una unitat policial que, després de parlar amb l’afectat i els testimonis, va identificar el presumpte autor dels fets i el van detenir. Durant el trasllat a les dependències de la policia, el detingut també va causar diversos danys a l’interior del vehicle policial que els transportava. Aquests fets també s’han denunciat al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.