Sergi Corts: “Falta més informació de la comarca”

Sergi Corts, taxista en Pont de Suert.

Lo Pont de Suert és capital de la comarca de l’Alta Ribagorça, en l’actualitat té aproximadament 2.200 habitants. La vila disposa d’una oficina de turisme municipal molt activa, on es pot trobar abundant informació sobre la vila i la comarca, amb moltes propostes de rutes. Una part és consultable per Internet, a la pàgina web del Consorci de Promoció Turística i Comercial de Pont de Suert.

En Sergi Corts és un dels 10 taxistes que actualment operen a la població i que formen part de l’Associació Taxistes del Pirineu, amb presència a pràcticament tot el Pirineu català.

¿Que et va portar a fer-te taxista?

A mi em van portar a ser taxista diversos motius. El primer seguir el negoci familiar, ja que el meu pare feia més de quaranta anys que treballava amb el taxi. Després d’ençà que vaig tenir carnet sempre m’ha agradat conduir i intentar portar el màxim de cotxes diferents siguin d’amics o familiars. Per últim m’encanta conèixer gent nova perquè de tothom aprens alguna cosa i al taxi mai saps qui et trobaràs i quin tipus de gent coneixeràs. En estar viatjant unes hores dins d’un cotxe és més fàcil poder parlar amb la gent.

¿Que creus que cal canviar des del punt de vista de professional i des del punt de vista d’usuari, per tal de millorar el servei del taxi a la teva zona?

Al territori referint-me a l’Alta Ribagorça com a professional crec que s’hauria d’aprofitar molt millor els recursos que tenim a la comarca i programar rutes pels pobles, pel Romànic, per Aigüestortes, pel Balneari i per molts més llocs de la comarca. Però per aconseguir tot això caldria una mica més d’unió dins els professionals de la comarca i poder treballar tots junts. I com a usuari de taxi crec que faltaria una mica més d’informació sobre la comarca i els serveis que ofereix.