Reunión de la Taula Tècnica del Taxi del 15.05.2015

Taxis de BarcelonaEls assistents a aquesta taula han estat: Mobilitat, BSM, IMT, STAC i ATC
L’ordre del dia:
1- Informe favorable del Consell del Taxi en relació a la norma complementària V.
2- Implantació dels temps de descans a les zones verdes .
3- Informe de parades.
4- Projecte ampliació APP AMBTAXI.
5- Implantació nou servei d’informació de l’aeroport.
En relació al primer punt, referent a la contingentació del doble torn, a quedat aprovada la mateixa regulació que teníem fins a la data de manera provisional. A partir d’aquest moment s’obre un període de negociació per a l’elaboració i modificació del reglament.
En el segon punt, el responsable de l’empresa BSM gestora de les zones verdes, ens informa de les gestions que s’estan duent a terme.
En el tema legal, s’ha d’haver aprovat per part de l’ajuntament l’excepció fiscal al sector del taxi.
En el tema tècnic, es crearà una app per gestionar l’aparcament gratuït del taxi. Aquesta app també gestionarà les parades del taxi, oferint informació al sector, en temps real de la demanda, temps d’espera, capacitat o ocupació de les mateixes. Aquesta informació també estarà disponible per als usuaris del taxi.
En el punt tres, tema de parades ens informen que aquest mes estaran pintades les parades de Pintor Fortuny i Pelai. A més s’ha demanat una reunió amb Habitat Urba, perquè autoritzi a la Diagonal els girs que siguin necessaris per al bon desenvolupament del servei del taxi.
El responsable de Mobilitat ens fa extensiu l’informe de parades, el qual reflecteix que en el període del 2011 al 2015 s’han creat 65 noves parades (276 places).
Quart punt, sobre l’APP del sector, el termini per presentar propostes acaba el 31 de maig, moment en què es començarà a construir l’app, tenint en compte les propostes , necessitats i peticions del sector.
Cinquè, quant a l’Aeroport ens indiquen que s’han mantingut converses per millorar la informació de les tarifes del taxi a les terminals i en aquest sentit, tant Aena com l’IMT estan treballant en el desenvolupament tècnic, per incorporar l’app calcula la teva ruta, en totes les pantalles tàctils d’informació, que té instal·lades Aena a la T1 i T2.
Des de l’1 de juny Els cotxes elèctrics que accedeixin a la graella de la t1, un cop avisat al vehicle que entra darrere seu, disposarà d’una hora i mitja per poder traslladar-se al pal de recàrrega del més Blau i procedir a la mateixa. Si en tornar a la graella seva fila a sortit perdrà el seu lloc i se situarà a la fila que entri en aquest moment.
A petició nostra i finançat per l’IMT, s’instal·larà un desfibibrilador a la graella de la t1.
Es aquesta procedint a la reglamentació d’empreses mediadores de servei (radioemisoras i app ‘s) en aquest moment esta obert el termini d’al·legacions.
La TTT conjuntament amb l’IMT treballarà en presentar les seves al·legacions.
Des de l’STAC i ATC creiem necessària i així ho hem proposat, la presència d’un representant del sector a les reunions del consell d’administració de l’IMT.