Reunió al Ministeri de Foment sobre el Pla d’Inspecció de Transport per Carretera 2018.

MADRID.- Aquest dimecres hem assistit a una reunió a la seu del Ministeri de Foment dins de la Comissió Nacional del Transport. Àngel juliol Mejía (Vicepresident Gremial) i Antonio Servos (Secretari d’Organització STAC) han assistit per part de l’associació Fedetaxi, estaven presents Julio Sanz (Antaxi), i l’advocat Jose Andrés persona que relacionem amb l’actual situació en el col·lectiu de VTC s . També hi eren presents representants de les direccions de Transports de les comunitats de Madrid, València, Aragó i Catalunya juntament amb altres representants del transport per carretera (ambulàncies etc.).

En el transcurs de la reunió s’ha sol·licitat seguir amb les inspeccions i augmentar-les en la mesura com a mínim l’augment de les autoritzacions de VTC que puguin anar apareixent en el sector. Jose Andrés a estat molt crític en el sentit que a la Comunitat de Madrid en el que va d’any s’han obert més de 1200 expedients sancionadors al que se li ha respost per part de Fedetaxi que si s’obren tants expedients serà perquè alguna cosa no han d’estar fent bé a l’hora d’oferir el seu servei als usuaris.

Una altra de les discussions ha tingut lloc quan el mateix Jose Andrés a dit que el taxi no era un servei públic si no un servei al públic, a la qual cosa al estat rebatut per la representant de Foment que dirigia la reunió dient-li que així constava en la LOTT i així seguiria sent. El nostre interès màxim està en que les inspeccions creixin i les comunitats autònomes formes més inspectors i al seu torn els ajuntaments formin sense dilació agents de la guàrdia urbana per a aquest fi. Per la part de Foment s’ha manifestat que amb la posada en marxa de la pàgina de control web, la feina dels inspectors serà molt més eficaç i àgil i esdevé una eina indispensable a l’hora de controlar l’habitualitat. Des Fedetaxi les al·legacions ja s’han presentat per escrit al Ministeri, aquestes són:

 

Que se segueixin promovent campanyes d’inspecció a VTC, atesos els resultats d’alarmant nombre d’infraccions d’aquestes empreses.

 

Que augmenti la coordinació amb les inspeccions d’hisenda, treball i consum.

 

Que es promogui la formació de les policies locals en matèria de transport

 

Que es publicitin les campanyes d’inspecció de la mateixa manera que fa la DGT, per a més dissuasió i prevenció d’infraccions i coneixement de la societat.