Resposta desde Tarragona al informe de FACUA

Taxis de Tarragona
DIDAC EXPÓSITO GARCIA. DIARI DE TARRAGONA.- Tinc al davant dos articles, un és d’un diari local, on diu que segons un estudi de FACUA els taxis de Tarragona són els més cars de tot l’Estat, i l’altre, el número d’agost d’una revista publicada pel Sindicat del Taxi de Catalunya (STAC), on expliquen les tarifes per al 2011 a Vic, que prenc d’exemple per ser les darreres aprovades: abaixament de bandera a Tarragona, 3,92 euros; a Vic, 6,16. Quilòmetre recorregut a Tarragona, 1,04 euros; a Vic 1,09, fet que pot confirmar que Tarragona no és, ni de lluny, la ciutat amb els taxis més cars.
O sigui que un altre cop, i com cada any, ens veiem molt perjudicats per la publicació no contrastada d’unes dades totalment esbiaixades, per no dir directament falses, que malmeten encara més una de les professions amb més estereotips negatius que hi ha, on costa anys demostrar als clients que ets simplement un professional al volant.

Dic «publicació no contrastada» perquè tan sols cal buscar la web d’alguns radiotaxis de la Costa Brava per trobar abaixaments de bandera de més de 7euros o anar a una parada de taxi a preguntar-nos el mateix que us puc estar explicant.
I de l’estudi de la FACUA, què puc dir… Altres anys consistia en una trucada en què ens demanaven un fax amb les noves tarifes, però enguany ni això, i directament s’inventen els preus, igual que inventen un preu mínim per carrera, preu que sí que existeix en més de la meitat de les ciutats de l’estudi però que misteriosament és una dada que s’omet (suposo que uns percentatges no tan exagerats en les diferències farien l’estudi menys noticiable).
En el que sí que estem d’acord els taxistes amb la FACUA és que no té sentit que s’apliquin preus diferents en segons quins horaris del cap de setmana, però això no depèn, com diu l’estudi, dels ajuntaments, sinó que és la Generalitat qui ho ha imposat a tot Catalunya per a trajectes interurbans. En fi, espero que com a mínim la FACUA no cobri gaire per fer estudis tan fiables.